Nevypočitatelný kňour děsí Václavovice: Klektá čelistmi a nezná strach! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. prosince 2025

Svátek slaví Judita, zítra David

Nevypočitatelný kňour děsí Václavovice: Klektá čelistmi a nezná strach!

Před agresivním divočákem varují občané Václavovic na Ostravsku. Podle myslivců se v okolí pohybuje zhruba pětiletý kňour, který nahnal strach i samotným lovcům.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

BarSmith
22. 12. 2025 17:27

Když pěkně to pole oře v tom traktoru , tak to se mi líbil. Tak ja jsem se ho ptala a on říkal ať me to ani nenapadne ale když to neuvidí tak je mu to jedno 😁😘

BarSmith
22. 12. 2025 17:17

Jo kradla jsem klasy!!! protože je žeru 😂ale mam to od majitele pole povolený. Je přes polní. On o mě ví ty kňoure !!!

BarSmith
20. 12. 2025 19:49

A že jsou kňouři a srnci agresivní v době říji to nepopírám, naopak je to jejich přirozenost.
Pánové taky bývají často agresivní když nemají sex.
Víte že i neuspokojený muž muže páchat i zločiny.

BarSmith
20. 12. 2025 19:46

Možná jste nebyli s kamarádem dost pokorný a tiší a pohybovali jste se rychle a příliš blízko. Zvíře vycítí bezohlednost a útočí první.
Šla jsem jednou ke krmelci a viděla jsem tam srnce. Zastavila jsem a počkala až odejde. V lese se hold musíte pohybovat klidně a zároveň být ve střehu a trochu znát okolí.
Ne jít zvířatům bezohledně do rány.
Pokud nevstupujete a neohrožujete je v přímé blízkosti tak sami utečou. Asi se prostě neumíte chovat ke zvířatům. Jako většina lidí.
Ale nevylučuji že kdybych potkala víc divokých prasat najednou, tak že bych nebyla v nebezpečí.

BarSmith
20. 12. 2025 19:31

Vážený pane , to je mi opravdu velké štěstí . ! Divoký prase u nás na samotě u lesa potkávám docela často. Nikdy na mě neutočí. Možná zrovna nejsou v té říji.
Dokonce jsem bachyni i s dvěma většími selátky, potkala v Praze na přechodu. Jelikož čekali na zelenou a šli spolu s ostatními lidmi předběhli a zmizeli mezi domy a mířila bachyně ke Krčském lesu, tak asi zas tak velké štěstí to už v dnešní době nebude.
Nevim jestli vy máte to štěstí že vám divoké zvíře neublíží ale jak píšu na me zvířata reaguji řekla bych jinak než běžně na ostatní lidi.
A ty prasata z Prahy mam i natočené. Takže nějak postrádám důvod a smysl toho co mi píšete. Nijak nevím co vám na to napsat, když prostě mam úplně jiné zkušenosti. Je to jako by jste mi napsal že jsem měla štěstí že jsem nespadla ze židle.

vitezslav valasek
20. 12. 2025 13:29

Vážená paní , zásadní omyl !! Divoké prase je za normálních okolností velice plachý tvor a je velmi obtížné jej v přírodě spatřit.Navíc je to zvíře velice inteligentní.Za normálních okolností , pokud se necítí v ohrožení neútočí. Při Vašem setkání s bachyní jste měla štěstí , že ta baška měla svoje selata u sebe.Stačilo jenom to , aby některé sele kviklo a šla po Vás, bez ohledu na to , že se zvířátkama vycházíte dobře a reagují na Vás jinak než na většinu lidí ! .Kdo nikdy v reálu neviděl divoké prase v běhu , neuvěří , jak je to rychlé! V tomto případě , pokud se jedná o 5-tiletého kňoura , může ten mazlík vážit cca 180 kg! Navíc , pokud ztratil plachost , je to špatně , může tam být nemoc , zranění , nebo je to alfa samec , který je si vědom toho , že v našich krajích nemá přirozeného predátora !!! Potom je tam jediná možnost , rychlý odstřel , v zájmu bezpečnosti !! V době chrutí je taková divočina takřka nepoživatelná protože páchne.Ten , kdo ho střelí to nebude dělat kvůli masu! Nepřeji Vám setkání takovým "mazlíkem" ani náhodou!! Ti myslivci velice dobře vědí , co dělají !! Byl jsem očitým svědkem útoku srnce na mého kamaráda.V té době měl cca 90 kg a srnec ho poslal k zemi .Týden měl modré celé stehno a děkoval bohu , že srnec měl shozené paroží.A to ten kus měl cca 40kg živé váky.

BarSmith
20. 12. 2025 00:36

No tak z nějakého důvodu je agresivní a jen kvůli lidem to není. Chrání les. Ja potkala v kukuřici bachyni se selátky a nic mě neudělala . Prohlídla si mě a šla dál s malými. Ale na mě vůbec reaguji zvířata jinak než na většinu lidí. Oni cítí ze jsem jiná a že bych jim neublížila.

jity
22. 12. 2025 12:56

Proč jste byla v kukuřici, na klasech?

BarSmith
20. 12. 2025 00:31

At jsou rádi ze ho tam mají aspoň vyžene čarodějnice a skřety z lesa. A zlé síly .

Kontakty

• Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.