Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 9. prosince 2025

Svátek slaví Vratislav, zítra Julie

Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Promluvila o tom, jak se naučila přijímat smrt. Stalo se to až poté, co herečce a hvězdě filmu Teorie tygra nebo seriálu Osada Pavle Beretové (41) zemřeli její blízcí.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

safinka59
20. 10. 2025 05:26

Každého z nás potká ta nejbolestivější a nejsmutnější součát života, odcházení nejbližšího. Bohužel, nejde pomoci těm, kdo navíc opouští tento svět v bolestech...v případě, kdy nemohu pomoct a nejsem zdravotník a je nutnost pomáhat , aby nejbližší tolik netrpěl, hospic je myslím jedna z variant obzvláště v případě, kdy nás už nejbližší nevnímá. Můžu hodnotit můj momentální stav. Přes devět měsíců pečuji o maminku po mozkové příhodě. Navíc těžká demence, stavy šílenství. Přebaluju, krmím, myju... nejtěžší je polohovat. Všeho jsem v Praze nechala a odjela na Slovensko. Padám únavou, nervy na pochodu, fyzické vyčerpání... často dostávám otázky, proč ne paliativní péče. Odpověď je jednoduchá .Je to moje mama. Když má odejít, ať cítí, že není sama, že je tolik milovaná a já si ji nikam nedám. Nemám dvojí občanství, jsem prý cizí státní příslušník, tím pádem nemám nárok na ošetřovné. OK. Ani to mne nedonutí tu mámu odložit. Mnohdy se lidé vymlouvají, že musí chodit do práce... ale i když přijdete o část příjmu, vy máte nárok alespoň na nějakou korunu a ta mama, otec...jsou to na světě nejvíc. Nechodím do kostela ani se nemodlím. Jednoduše bojuju, nevzdávám se a až ten den přijde, poslední co řeknu
" maminka, lúbim ťa na svete najviac ,"..

Kontakty

• Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.