I když u nás kuřáků ubývá, stále v Česku kouří 2 miliony lidí. A mnoho z nich by rádo z nejrůznějších důvodů přestalo. Dokonce existují léky, které s tímto zlozvykem mohou pomoci seknout. Jenže kuřáci si je musí platit ze svého.Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
Rozumím obavám rodičů, když zjistí, že jejich dítě začalo kouřit. V takové situaci je důležité nabídnout alternativy a podporu. Nikotinové sáčky, například značka LYFT - https://www.nikotinsacky.cz , mohou být méně škodlivou možností pro ty, kteří již nikotin užívají. Jsou bez tabáku, bez zápachu a umožňují diskrétní užívání. Nicméně je zásadní vést otevřený dialog o rizicích spojených s nikotinem a podpořit snahu o úplné odvykání.
Sekla jsem a přešla na elektroniku. Kromě zdraví ovšem taky kvůli tomu neustálému honu na kuřáky, jako by všichni nekuřáci žili zdravě a nic škodlivého nedělali - copak lidi, co všude jezdí zbytečně autem nevypouští do vzduchu škodlivé zplodiny? Nakonec jsem zůstala u jednorázovek VENIX, protože mají nejlepší příchutě, jak chuťově, tak vůní. A je to praktické a nikdo mi pořád nepředhazuje, že cítí cigaretu na kilometr daleko.
Sakra, už s tím přestaňte. Nikotin má pozitivní vliv u Alzheimera a Parkinsona. Většina lidí nemocných schizofrenií kouří, nikotin zlepšuje schizofrenní příznaky. Právě schizofrenici mají často hluboko do kapsy, bývají v invalidním důchodu. Králíkové se to mluví, když je zdravá a má peníze.