Temná stránka Mrazíka: Nelidské podmínky při natáčení, hrozná smrt Ivánka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Temná stránka Mrazíka: Nelidské podmínky při natáčení, hrozná smrt Ivánka!

Aby na sklonku roku na televizních obrazovkách chyběla slavná ruská pohádka Mrazík, je v podstatě nepředstavitelné. Přestože děj a každou hlášku známe už téměř nazpaměť, drží si tento nesmrtelný snímek stále vysokou sledovanost. Od natáčení letos uplynulo už přes neuvěřitelných padesát let, pojďme se tedy podívat na největší tajemství, která ji provázela.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

tbsr.ras@...
19. 02. 2020 01:43

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

honza.arbi...@...
29. 12. 2018 08:27

Mrazíka jsem poprvé v životě viděl, když mi bylo 5 let. Od té doby jsem nevynechal ani jednou. Dokonce ani v roce 90, kdy tuto pohádku zprznil rádoby umělec Dejdar, sobě vlastním způsobem primitivního humoru. Jeho zesměšnění a zlehčení práce českých herců, kteří namluvili dialogy ruských herců bylo nejen trapné, ale i zcela hloupé. Pokus o znechucení pohádky nevyšel. Dokonce v roce, kdy se pohádka nevysílala vypukla národní nevole a i tehdejší ředitel TV Nova Železný pochopil, že jeho argument o nevysílání Mrazíka, divácká obec nepřijme.
Až čeští filmoví tvůrci o Vánocích uvedou skutečné dílo, které bude diváky vyžadováno a které bude synonymem pro Vánoce, jako jsou Mrazík, Tři oříšky pro Popelku a několik dalších starých filmů, teprve potom si můžou dělat srandu z jiných. Od počátku tzv demokracie a svobody, ještě nepředvedli něco, co by mělo aspoň hodnotu papíru napsaného scénáře.
Mrazík je prostě, a to pro každého čecha, jednoznačně Vánoční pohádkou. A žádný Dejdar, Lábus a další jim podobní, toto nepřekonají. No a kdyby snad přestali Mrazíka v televizi dávat, domácí videotéka to jistí. Já osobně mám VHS, DVD i MP4 video.
Všem přeji super Silvestr a šťastný Nový rok 19.

fortun
27. 12. 2018 23:27

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

honza.arbi...@...
29. 12. 2018 08:36

Ještě se mi nestalo, že bych nějakou USA "pohádku" dokoukal do konce. Natož abych toužil po její repríze. Mrazík a pár starých českých pohádek - to je jiný kafe.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.