Velký test čtyřtunových horizontálních štípačů: Tohle na dřevo platí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Velký test čtyřtunových horizontálních štípačů: Tohle na dřevo platí

Svými rozměry i tlakem se »čtyřtunky« sice řadí k nejmenším štípačkám, ale přesto velmi efektivně zvládnou rozštípat poměrně silná polena. Uživateli tak ušetří spoustu namáhavé práce i času. Vhodné jsou především tam, kde je topení dřevem doplňkovým zdrojem tepla. Výborné uplatnění najdou také na chatách, chalupách, snadno s nimi připravíte krbové dřevo. Jejich výhodou jsou i menší rozměry a malý nárok pro uskladnění. Transport usnadňují kolečka a madlo.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

Pavel Malina
29. 07. 2023 20:01

Vzhledem k tomu, že se letos chystám přejít na topení tuhými palivy, tak si nějakou štípačku na dřevo asi taky budu muset sehnat. Ono to opravdu dokáže ušetřit spoustu práce. Tyjo, to zas budou náklady. Budu muset sehnat tedy štípačku, krbovky a nejspíš i komíny jednoprůduchové. Právě ty ale naštěstí nejsou tak drahé, viz http­s://ww­w.ko­minycz-eshop.cz/kominove-stavebnice/

František Klapal
02. 08. 2022 22:57

Tak taková mašina by se mi líbila. Mám na zahradě něco velice podobného, jen teda v menším měřítku. Můžu vám ale říct, že takový štípač může být i pěkně nebezpečný. Právě z tohoto důvodu při práci s ním raději nosím všemožné ochranné pomůcky, které mám z https://www.uvex-safety.cz/

koliaska
25. 02. 2022 14:06

Manžel jednu dobu přemýšlel nad tím, že by něco takového pořídil. Nakonec z toho ale sešlo a dřevo štípá manuálně. Jen teda jeho skladování pořád nějak nemáme vyřešené. Zatím ho zakrýváme takovou plachtou, kterou máme z http­s://ww­w.pe­placht­y.cz­/zakry­vaci-plachty/ ale to není úplně ideální řešení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.