Šokující průzkum: Třetina Čechů nemá na týdenní dovolenou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Šokující průzkum: Třetina Čechů nemá na týdenní dovolenou!

Písečné pláže a hukot moře? Nebo aspoň týden s rodinou mimo domov? Tak o tom si může skoro třetina Čechů nechat jen zdát! I tak jsme na tom ve srovnání s jinými zeměmi Evropské unie statisticky dobře. Například skoro polovina Slováků nemá na to, aby se vypravila za hranice všedních dnů!
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

-bello-
04. 08. 2017 23:30

Fakt nevím, proč by měl byt jedinec frustrovaný z toho, že např. jeho soused objel zeměkouli 2 x a on sám nevycestoval .Takový jedinec je blbec , který je patrně vždy frustrovaný z toho , že on nemá na to , co má ten druhý.

Rozesmálo mě , že 50 % Slováků nemá na to, aby vyrazilo za hranice...Přece víme, že jedna polovina Slováků dala dohromady úspory na jízdu via Praha a ze Slovenska sprostě zdrhla a druhá polovina - ta jejich , " naděje slovenského národa " v Luníku na občanky svých příbuzných už dávno, tak jako tak do Čech cestuje, s výhodou " těhotně " http­s://ww­w.you­tube­.com/w­atch?­v=Eg4S­vAvY­NYI

aveneta
04. 08. 2017 21:16

Smutné....ale mnoho lidé v mém okolí si bohužel nemůže dovolit ani 5 tisíc na skromnou dovolenou.... ale oni platí nájem a inkaso, nemají dluhy narodíl od těch cigošů, kteří jen žijí z dávek

gaysknirem
04. 08. 2017 15:32

I V. Havel přiznal, že se zanedbal sociální systém. Ale jak je to možné? Co se však nezanedbalo byly zákony, které zvýhodňovali a i dnes často zvýhodňují zaměstnavatele / podniaktele/ nikoliv velkou všetšinu občanů, tedy zaměstnance. Nakonec se to projeví i na zdraví a dopad budeč úplně na všechny. Zatím si někdo může paltit lepší zdravotní péčei, ale kvalitních léakřů uibývá, studium je nekvalitní, a třak se odcvhází jinam a sem přichází ti, kteří neumí ani dobře česky .Zůstavjí ti méně šikovní, nebo ti co studovali o víkendu.

-bello-
04. 08. 2017 23:41

Životní úroveň zaměstnanců tady pohnojila vláda nejen Havla, ale tehdy i Klause.Bankéřům atd. dával na začátku své éry neuvěřitelné zlaté padáky, ale lidem - zaměstnancům , kteří v té době sametu 1989 a dalších pár let odcházeli do důchodu, dal směšný důchody, morálně asi tak pochopitelný, jako Kalouskových cca 45 Kč v nedávné době! Státní zaměstnanci,(kteří si neulejvali stranou na daních jako živnostníci , kteří jsou mimochodem dodnes zvýhodňováni ) byli oceněni hnusně .A myslím ani neexistovala možnost, aby byli v nějaké penzijní pojišťovně před tím sametem 89 .Byl to na ně hnusný podraz. Za Klause v té době převyšovaly platy poslanců a senátorů příšerným procentem nad mzdami lidí.Dnes je to cca srovnané do přijatelné míry.
No a z té doby jsou patrně důchodci, co na výdaje moc nemají, navzdory valorizacím!
Myslm, že na venkově to mají dnes lidi ještě mnohem tvrdší.

petrpupkin
04. 08. 2017 14:16

To nemají na žádnou a ani na dovolenou v Česku.Mohou být stokrát nad věcí,ale kde není ani čert nebere.Je vidět,že tady lidé nemají tušení jaké jsou důchody a jaké jsou náklady na základní život.Což je nájem a ener­gie,j­ídlo­,léky,­hygi­ena,­prací prostředky,oblečení a další. Průměrný starobní důchod v Česku 11 441 Kč,a mnoho lidí na něj nedosáhne.

Jiviny
04. 08. 2017 12:22

A to nejsou schopni mít prestiž z dovolené v Česku? Být trochu nad věcí, a mít pocit, že jsou na tom líp u nás? To se musí opravdu každý cpát k moři mezi dav
?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.