Milionář Pavlata (†71): Kdo zdědí prachy po bezdětném herci? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Milionář Pavlata (†71): Kdo zdědí prachy po bezdětném herci?

Michal Pavlata (†71), který zemřel o víkendu ve svém bytě, vlastnil několikamilionový majetek. Konkrétně šlo o byt v centru Prahy a vilu v Klánovicích.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

DutchSchulz
25. 01. 2017 13:18

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

rentierskej
25. 01. 2017 15:08

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

-bello-
26. 01. 2017 11:53

duch
je to jinak a problém je jinde.Já mluvím o domech, ne o bytech. Pavlata ten dům nevlastní, vlastní jen byt. Byt ať má jaký chce, ale okolo těch domů chodíme My, Pražané.A dodnes jich je neopravených v Praze mraky a od " sametu " nevypadá Praha leckde o nic líp, než před tím a důvod je prostý, vlastníci rejžují na stávajícím stavu, pronajímají byty a je jim to fuk.
Městské části dávaly do privatizace mnohdy baráky v dezolátním stavu, původně do družstevního vlastnictví, posléze i do osobního.
My, osvícení ! , jsme bojovali o to, ať se nejřív domy opraví ( voda,odpady, elektřina, fasáda., okna), protože tak to vyjde pro lidi levněji ( cca 4000,- na m2 navíc je prkotina, vzhledem k tomu, že do fondu oprav pak léta nemusí dát skoro nic a podstatně se jim zvýší tržní hodnota bytů a vůbec komfort bydlení). Praha by tedy podle toho vypadala líp .Toto ale splnilo jen málo pražských radnic a podle toho jak se tam střídali Praha vypadá.Jakmile šly baráky do privatizace neopravené, a pokud jsou to domy v centru, radši vlastníci pronajímají a zdrhají jinam a je jim fuk, že celou ulici a i čtvrť to hyzdí. , ale hlavně ječeli, že si najdou levnější firmy a ty, že jim baráky opraví.Kecy!Dodnes se nedohodl, ale preventivně v té době každou osvícenou myšlenku radnice brali za korupci.
Některé městské části chtěly honem prachy na dřevo a dál to nedomyslely.Ty prachy jsou dávno rozfrcaný na voloviny , není pravda, že šly cíleně na opravu sociálních ( v té době vůbec nikdo nevěděl co s tím pojmem ? ) ani nešly cíleně na výstavbu nových malometrážních, kam by se stěhovali např. důchodci, ba ani neopravily domy stávající.Hodně šlo na " sport " / ale jen pro vybranou mládež/ atd. a barabizny dál stojí.
Další kapitola jsou baráky v restitucích rozdané potomkům, co k nim vztah neměli a buď je střelili italským a ruským realitkám a ty neopravovaly taky, dokud se nezadařilo vystěhovat původní nájemníky atd atd..
Takže ne bytu, nýbrž pražských domů v majetku vlastníků

DutchSchulz
26. 01. 2017 17:33

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

-bello-
27. 01. 2017 11:56

duch
díky, ano vím, že mám peavdu a taky vím, jak majitelé domů ( pokud fakt chtěli něco s majetkem v restituci získaném dělat) dostávali cbezúročné půjčky , ba i sem tam dotace, aby baráky zvelebily.Bylo dost kauz o tom, jak dědicové a novodobí majitelé zalotžilki s.r.o. , získali prachy a pak šli do konkurzu, část z nich ale zůstala v zahraničí a dodnes baráky neopravili.Dala bch zákon, že do zrčité doby počkat a pak opět znárodnit .Jsou domy, co nemají pravidelnou údržbu a už chodcům padají na hlavy!Např. dům v Křižovnické - taky restituent, taky dotace, taky výměny majitelů !Restituce byly tak mizerně právně ošetřeny, že Havel by měl dostat přes držku !
http­://www­.pra­ha.e­u/jnp/­cz/do­prava/­auto­mobi­lova/­zcha­traly_­dum_oh­rozu­je.ht­ml

"Zchátralý dům ohrožuje" Liknavý majitel

Dům Na Kocandě byl vystěhován po restitucích v polovině 90. let a od té doby jen chátrá. Změnil vícekrát majitele, magistrát několikrát majitele i pokutoval. Mnohokrát zasahovala v domě i policie, která vyháněla bezdomovce. Majitel se ale k úpravě domu neměl a teprve v loňském roce zajistil fasáídu a také zazdil některé vstupy.

Kdo to zaplatí?

-bello-
27. 01. 2017 11:59

P.S. pro hajzlíky a la ararat - překlep : zvelebily - správ­ně:zve­lebi­li.Zb­ytek byl psán v rychlosti

-bello-
25. 01. 2017 12:30

Rybnou chodím často, jsem naštvaná, když vidím, že ty baráky ani 26 let po " sametu " nejsou opravený !

ararat
25. 01. 2017 20:17

-bello-
25. 01. 2017 12:30 nestarej se socko,neplatíš daně a jenom nám užíráš společný krajíc..h.a.j.z.l.e

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.