Drsná čísla o českých důchodech: 5700 seniorů nebere ani 3000 Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Drsná čísla o českých důchodech: 5700 seniorů nebere ani 3000 Kč!

Počet důchodců v Česku rok od roku roste, v penzi navíc tráví stále delší dobu. A ve státní kase na zasloužený odpočinek těch, co si už »napracovali«, docházejí peníze. Vyplývá to ze statistik České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ), které má k dispozici Aha!
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

js8581
21. 03. 2019 09:40

pokracovani Barborka musi zustat u brehu az se novy Albatros vylihne. Penze mala ale sranda musi byt, tak prijel Honza v Zimru a nekde sehnal Pilsen Uruel. Musim priznat ze jsme se neztratily a ja dokonce mam patentovany vynalez zvany: Veranda pro Cinana. Ja se vyucil velice rychle carpentrem a zacali jsme stavet verandy ze dreva. Normalne s hrebikama. Ale Cinan byl osemetny zakaznik. Kdyz jsme byli hotovi pravil, ze nebude platit sjednanou castku, nebot pry nemame licenci a ze mu musime velice slevit. On ale nevedel, ze my jsme nepouzili zadnych hrebiku ale vsude byly srouby. Tak jsme tedy dali do vrtacek zpatecky a pekne jsme verandu pocali peclive rozebirat. Cinan zacal horekovat a my jsme mu zpivali bez hacku Vylis si p...l Cinane. On vsak zaplatil a i si trochu s nami zanotoval tu pisen bez hacku na melodii A ja su synek z Poljanky nebo tak nejak. Velice zajime udalosti se nam prihodili ale o tom az priste: Jako potlach v Denveru cs.emigrantu z celeho sveta v r. 1975. Uzasna udalost - ale o tom priste.

js8581
21. 03. 2019 09:21

Ziji na Hawaii skoro 50 let a ted jsem jiz 22 let v penzi a musi rici ze se ztoho zit neda. Byl jsem contractorem a tak jsem moc neprispival,, tak je to moje vina ale je tu uzasna lekarska pece. Na priklad nove zuby uplne zadarmo a pilulky a specialni doctori, mam tripple bypass , to je ze zivota v Cesku, 36 let to bylo knedlo, vepro, zelo. A kdyz mi bylo 69 tak se mi to potrubi k srdci uplne ucpalo. Doctor se divil jak to ze jsem jeste na zivu?? Byl jsem vsak dobry plavec a bydlel jsem na Waikiki v krasnem condominium u more,, za zenu starsi Americanku, Barborku McCaullay v baliku a ja ji rikal Rijnova Revoluce nebot byla narozena v r. 1917 kdyz jsem si ji vzal pravila nemusis vubec delat jen me nauc jak se plachti s plachetnici, tenkrat v r. 1974 byl zivot na Hawaii jednoduchy. Koupila 8 metrovou plachetnici a ja ji privazal pred barakem ke koralovymu utesu. PPak mi pujcila 10000 a ja si koupil nakladak a najal 4 Samoance a delali jsme small demolition. To je kdyz nekdo chtel vybourat stenu a udelat mistnost vetsi tak jsem to zaridil. Zadna licence a prace hory. Jo to byla Zlata Amerika let sedmdesatych. A vsechno cash. Pak jsem potkal sveho budouciho partnera /honzu Waldena z Karlovych Varu Ktery byl umelecky stacec kilometru na Mercedesech. Vozili jsme je Matsonem z Los Angeles. Tenkrat nebyl zadny Internet. Dali novy gumy on udelal tune up a zili jsme si. Ja jezdil v 600 Mercedesu a on Zimmmer.
a pak se to zaclo utahovat, clovek musel mit na vsechno povoleni a musel platit dane a tak na stari jsme trochu zchudli. Ale zlata Amerika o nas pecovala dojemne. Mezitim Barborka byla velice stastna a velice ztloustla. Kdyz skocila z plachetnice si zaplavat, nemohl jsem ji dostat zpatky,, tak jsem na ni pripevnil praporek a tahl ji za sebou jako velrybu. Mela kvetinovou cepici a mezitim se nani snesl Albatros a zanechal ji v klobouku vejce. To uz nas zmercil Coast guard a prav il ze Barborka nesmi nabreh nebot se stala ecologickou soucasti a musi se cekat az se zako

-bello-
18. 01. 2017 11:57

Vdovské a vdovecké důchody nezruší a přitom jsou naprosto nelogické!Ty bych odstavila ihned!
Důchoce s příjmem 4000 taky znám.Jsou to lidi, co za komunistů byli živnostníky a odváděli minimum daní.Mají za to vystavená 2 sídla , ale fňukají, jak je komunisté ošidili.
Říkám jim na to, že ať mlčí, protože okradli všechny státní zaměstnance, co daně správně odvádět museli a musí.

6010
18. 01. 2017 09:39

Kdyby státní kasa na důchody nebyla vytunelována za Klause a Kalouska, tak tam žádné peníze nebudou scházet.Vraťte tam to, co tam bylo a je s důchodama vystaráno na nejméně 2O let.Nechápu, jak 57OO důchodců může v dnešní době vyjít s 3 tis.Kč měsíčně.Ostudné!

-bello-
18. 01. 2017 12:08

6010
myslím, že by měli rozkrýt, kdo a z jaké soc. skupiny těch 3500,- bere! Vdovy, co byly doma a nikdy v pracovním procesu nebyly , anebo jen minimálně ?, nebo flákači, kteří si ani neodpracovali a dostávají od státu solidární důchod na přežití ? anebo nemocní a jedná se o invalidní, co přešel do starobního a kteří ani nemohli odpracovat ? .Na jejich důchodech se solidárně podílíme i my, tedy i Ty .
Kromě toho si samozřejmě vylepší tito jedinci situaci přídavky na bydlení ( až třeba o dvojnásobek důchodu !) , nebo vdovy svými vdoveckými + příplatky na bydlení + příplatky na nenadálé výdaje ( např. nedoplatky elektřiny , nájmu, atd), takže ve finále si přijdou na to, co běžný důchodce svým důchodem za celý život práce a musí vyjít bez přídavků, protoože se vejde do tabulky..

Jenže tohle je sociální solidární systém a být to tak holt musí.
Jen vážně nevím, čím si zaslouží vdova svůj důchod po mužovi , či naopak, zatímco rozvedený rodič s dítětem je na to sám, maká a nic! A single osoby odvádějící na daních taky za nikoho nic nedostanou a se neflákají!V kostce téma pro tebe na přemýšlení a dej vědět, co si o tom myslíš
Beze sporu důchody jsou nézké a brát důchodce jako podřadnou klastu na vymření, tak to byl Kalousek, Nečas a i Topolánek.Záleží ale vždy na ministru soc. věcí co vyboxuje! Marksová je dobrá!

Sarah Woldekiros
18. 01. 2017 14:32

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

-bello-
19. 01. 2017 00:37

chal
no já nevím, ale právě jsi proflákla těmi 3 stovkami výši důchodu někoho u vás v rodině.Zvýšení je daný procenty a každý to má jinak. Nejsem ekonom, ale je to tak.

Sarah Woldekiros
19. 01. 2017 08:19

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.