Banány v ohrožení! Kosí je zákeřná houba! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Banány v ohrožení! Kosí je zákeřná houba!

Pokud se naplní černé prognózy biologů, světová produkce banánů začne brzy citelně klesat kvůli zmutované houbě Fusarium oxysporum. Ta už ničí plantáže v Asii a je jen otázkou času, kdy se dostane i do Jižní Ameriky, jejíž státy patří k největším pěstitelům banánů pro západní trhy.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

kopt
08. 12. 2015 18:59

Občas mě napadne, že nějaká spravedlnost asi existuje. V tomto případě se po sametové hlouposti hlásalo, že nebyly banány. Já vím, že n.p. Zelenina a ovoce tehdy zj. u banánu měla starost se dostat do limitu výtratného. Co to znamená? Jediné, že byl dostatek banánú, jenom paměť v té hysterické době mnohým přestala sloužit. Já vím jen o jednom dovozovém ovoci, po němž poptávka vzrůstala jen před Vánocemi, ale to už nechci napovídat konstruktérům lživých zpráv z předlistopadové země.
Tak to je ten případ /pro mě atheistu/ nepochopitelné odvety, že by poptávka po banánech opravdu nastala.

ivoadler
08. 12. 2015 13:45

O tomhle nebezpečí se píše už řadu let a jak to vypadá, stane se realitou. Nejsem žádný ctitel banánů, není nad jabko, a tak můžou jít banány do prd.ele. S ekonomikou řady zemí to ale zacvičí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.