Nedostatečná je totální selhání pedagoga. Učitel, který ohodnotí žáka touto známkou nemá ve školství co dělat. Nedostatečná je vizitkou jeho pedagogických schopností a podle toho by měl být i finančně hodnocen.
jerry Už naši prarodiče říkali, do školy chodíte proto, aby jste se něco naučili. Učitel by měl vědět, co dělá žákovi problém, konkrétně v matematice by měl žákovi vysvětlit problém tak, aby už problémem pro něho nebyl.
Neodsuzuji učitele. Když propadl, tak asi nic neuměl. Je otázka, kolik času věnoval na opravu. Někteří žáci si myslí, že u opravné zkoušky
musí vždy uspět, i když na ni není naučený. (předem podotýkám, že nejsem ze školství).
hejhej Máš pravdu, ale protože o tom vím své, tak jsem to tak napsala. To není odsouzení učitele, záleží na přístupu obou stran. S úctou vzpomínám na svého pana učitele, neměla jsem ráda matematiku. Nejradši jsem měla český jazyk a literaturu, zeměpis, přírodopis. On to zjistil a k té matematice mne přivedl i za cenu, že mi to musel vysvětlit několikrát, nakonec jsem měla matematiku na dvojku. Úžasný pán, kterých je málo, pro něho bylo učení posláním .
Znalosti matematiky jsou hlavně na učiteli, tohle mi řekl můj učitel matematiky, který měl zájem, aby i ti, kteří MA nemusí učivu porozuměli. U dcery byl problém s matematikou, ale jen od doby, co měla novou učitelku, do té doby bez problémů. V její třídě to byl problém u více jak poloviny žáků, jen já jsem to řešila. Poradila jsem se v práci, vzala dcerku k nám k psychologovi, výsledek byl, že se hodnocení školy neslučuje se znalostmi žáka, ten samý závěr byl z PPP. Dala jsem dceru na jinou školu, vše v pohodě, vycházela s dvojkou z matematiky, na SŠ také bez problémů. Tahle tragédie byla naprosto zbytečná. Hodně záleží na přístupu učitele. Když se dítě nenaučí básničku, nebo učivo DĚ, PŘ, ZE tak je to spíše lajdáctví, matematika je o něčem jiném. Tedy pokud nemá nějakou poruchu učení.
Já znám takové kantorky. Zasednout si vždy na citlivého jedince, kterého mohou takto ovládat a tím si masirovat vlastní ego. JoJo, kdyby to byl šířan nebo žid to by si netroufla nic. Hodně sil rodině.