Režisér Zdeněk Troška prozradil: Tajemnství »báby Kropáčkové«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Režisér Zdeněk Troška prozradil: Tajemnství »báby Kropáčkové«!

Byla skvostnou neherečkou, unikátem. Ostatně v české kinematografii mají neškolení »herci z lidu« tradici. A Anna Vejvodová (†88), babka Kropáčková z Troškových Kameňáků, byla evidentně důkazem, že režiséři občas kápnou na talent. Vždyť kdo by neznal klasické filmy Hoří, má panenko, nebo oblíbenou trilogii o rodině Homolkových, ve kterých zářili právě tzv. naturščici? S nimi točili v minulosti své slavné filmy především režiséři Miloš Forman a Jaroslav Papoušek. Na to, jak se s takovými lidmi před kamerou pracuje, jsme se proto zeptali osoby dnes nejpovolanější, režiséra Zdeňka Trošky (61). I v jeho úspěšných letních trilogiích se to neherci jenom hemží a filmům dodávají neopakovatelnou atmosféru, a jak se říká i duši.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

jarypadlo
09. 11. 2014 14:27

Zdendo,prozatím vždycky šťastnou rukou vybraní neherci!Je dobře že neherci přehráli i herce v Kameňáku 4.'umělci' se aspoň chytí za nos. Ale musí k tomu dostat roli a scénář!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.