Řidič autobusu Jaromír (58) o šíleném cestujícím: Přetáhl mi přes hlavu svetr! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Řidič autobusu Jaromír (58) o šíleném cestujícím: Přetáhl mi přes hlavu svetr!

Dvacet let jezdí autobusem, ale na tuhle jízdu nikdy nezapomene. Profesionální šofér Jaromír (58) z Liberce se stal obětí opilce, který ho napadl během jízdy. Bus s desítkou cestujících skončil ve zdi!
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

hgfcf
10. 10. 2014 21:32

miap Ještě něco co se týče lidství od majitele firmy vůdčí zaměstnanci který zanedbal to že pustil do autobusu opilé lidi kteří tak ohrozili bezpečnost v šech cestujících kterým se neustále oháníte .Tak aby bylo jasno ono to lidství pro majitele přepravní společnosti bude s prominutím tak k velkému hovnu když mu bude postupně ubývat zákazníku už jen proto že budou mít vážně obavy a nedůvěru k přepravní společnosti ohledně kvality služeb a především bezpečností cestujících a tím nastartován krach firmy ve které by pak přišli nejen majitel o obživu ale tak i jeho ostatní zaměstnanci přepravní společnosti majitel musí za svou firmu kopat nikoho ze zákazníku vůbec nebude zajímat nějaká lidskost k nezodpovědnému zaměstnanci .Zákazníka hlavně zajímá co dostane za svůj peníz a jeho vlastní bezpečnost ve službách kterou mu společnost poskytuje .To by musela být úplně jiná situace aby mohl být lidský vůdčí zaměstnanci kterému se stál tenhle konflikt .Musel by například být donucen za pomoci nějaké zbraně už na samotné zastávce k jízdě autobusu což se nestalo protože situace byla běžná bez konfliktu a nějaké hrozby .Sám mám nejednu zkušenost že v autobuse nebo vlaku si k nám přisedl opilí cestující až to nabilo příjemné ohledně zápachu z alkoholu takže už tenhle by nemněl být příjmut do přepraví pak jsou tu i jiné indicie opilého člověka když ne zápach s alkoholu například artikulace , motorika cestujícího .

hgfcf
08. 10. 2014 16:49

miap Kvalita a funkčnost firmy se zakládá na několika základních faktorech.
Zodpovědnost a oddanost vůdčí svému zaměstnání to platí jak pro majitele firmy který nese zodpovědnost za svou fungující firmu a zaměstnance v ní tak i samotné zaměstnance vůdčí firmě .Pokud zde omlouváte nezodpovědnost řidiče pak jste člověk který by nemněl šanci u mě v zaměstnání z takovými lidmi nemůže být firma plně funkční a už vůbec né prosperující .Uvědomte si že řidič s vím neprozíraví jednáním nepřímo ohrozil bezpečnost cestujících za které nese zodpovědnost za bezpečnou přepravu od bodu A do bodu B .Nemluvě majetek firmy který mu byl svěřen k výkonu svého povolání .Kam bys meto došli kdybychom se neustále zbavovali zodpovědnosti a neustále se na něco vymlouvali .S takovými typy lidi jako vy v životě ne budeme mít ani plně funkční stát natož firmy které jsou důležitou obživou pro obě strany jak majitele firmy tak i zaměstnanců .Vykašlete se na takové zbytečné hloupé kecy které nikam nevedou nejsou k užitku jak vám coby zaměstnance tak i vašeho šéfa .Pokud se ze životem nebudeme umět poprat tak budeme jen nesmyslně jen fňukat nepomůže to nikomu taková je tvrdá realita .Takže umně nemůže být řeč o nějaké aroganci .Pro vaší slabou citlivou náturu jsou to možná tvrdá slova tím spíš z mé strany nekompromisní !Řídil jste vy vůbec nějakou firmu máte vy vůbec představu co to je řídit firmu z mnoha lidmi a nemalým majetkem důležitým k obživě pro obě strany ?! Určitě ne .Jinak by jste uvažoval racionálně což se zatím o vašem příspěvku nedá říct .Bože můj kdy tohle skončí a lidi začnou víc uvažovat a ne nesmyslně žvanit ! Zkušený šofér by to mněl poznat podle neobvyklého chování nemluvě alkoholového oderu opilí člověk jde cítit na sto honu .A pak ti dva co napadli řidiče se určitě dříve nechovali normálně .Ten šofér mněl možná dřív strach s těhle výkvětu ani toho neomlouvá .Ve firmách kde se pracuje z lidmi se dělají školení jak se zachovat při různých situací s kontaktem ze zákazníkem .

miap
08. 10. 2014 23:26

hgfcf - Proboha, jake nezodpovedne jednani ridice mate na mysli?? Pisete jen blaboly s hrubkami. Funkce firmy, ktera je zodpovedna za cestujici, se zaklada hlavne na spolupraci vsech zamestnancu a vedeni firmy. Na Vasi loajalnost pri prepadeni ridice nebo cestujich za jizdy si nikdo ani nevzpomene! Lidi jako jste Vy, bych za sefy ani nechtel. Muj sef je totiz nastesti - Clovek!

pravlast
07. 10. 2014 13:04

A to v busu nebyli další cestující nebo dělali mrtvé brouky?

hgfcf
07. 10. 2014 10:50

Byla to nezodpovědnost řidiče autobusu že vzal opilé cestující do vozu už tím odstartoval značná rizika .Jako nadřízený a majitel přepravní společnosti bych tak i postupoval u řidiče při náhradě škody za poškozený vůz částečnou náhradou a část soudně po pachatelích tohoto incidentu .Takový pitomci co se na chlastaj a pak neví co roupama dělat vůbec bych se nedivil propadnuti majetku za poškozený vůz nemluvě náhrada škody zraněným nevinným cestujícím .Takový vůz muže stát i 7.000.000,-Kč nemluvě ztráty u ostatních cestujících na jejím zdraví a životech .Je to běžný obrázek tolerance řidičů autobusu tak i průvodčím vlaku k opilým cestujícím .Na víc přepravním řádě pro autobus tak i vlak je jasně zakázáno brát do přepravy opilé cestující .A když už jsem u přepravního řádu některé autobusy jsou vybavené bezpečnostními pásy v šiml jsem si už několikrát že cestující nedbají jak upozornění od řidiče tak ani upozornění na cedulce vůbec se nepřipoutávají bezpečnostními pásy riskují tak vysokou pokutu od hlídky státní policie a nebo přinejhorším případě smrtelné zranění při nehodě autobusu .Ale proč se s tím zde píšu když nezodpovědní spoluobčané po přečtení na to budou kašlat dál že .Zajímavý a pravidelný postřeh kde cestující dbají na pokyny stevardky žlutých autobusu zapnutí bezpečnostních pásu .

miap
07. 10. 2014 16:47

Pane, ridil jste jako nadrizeny a majitel prepravni spolecnosti take nekdy autobus s nejen slusnymi cestujicimi? V tom pripade byste mel zkusenost, ze ridic nedektuje cestujici dechovou zkouskou a ne na kazdem je poznat behem nekolika sekund, ze "pozil". Tento pripad je o opilcich a ne o bezpecnostnich pasech! Hodit vinu na ridice je v tomto pripade vic nez ignorance a Vase obava hlavne o cenu vozidla je nemistna. Ridic a cestujici vyvazli jen nahodou bez vazneho zraneni a Vy byste jeste pozadoval po ridici nahradu skody?? Vasi zamestnanci jsou jiste stastni, ze maji sefa, ktery se za ne dokaze postavit

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.