Grázl kradl auto, majitel ho postřelil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Grázl kradl auto, majitel ho postřelil!

Pokus o krádež, potyčka a střelba. Tak probíhal incident, který se včera před polednem stal v pražských Čimicích. Jeden ze zlodějů (30) skončil v nemocnici s prostřelenou hlavou.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

wolf66
04. 02. 2014 11:25

nejlepší na obranu jsou vídle.Beru si je na noc do chaty,zbroják jsem vrátil..Vždy tvrdte křičel zabiju tě,co měl v ruce jsem po tmě nevíděl,bránil jsem svuj život.

clarabella
18. 01. 2014 20:33

Jak to myslí, že "může skončit ve vězení"? Spíš "měl by skončit", ne? Bránil svůj majetek na svým pozemku a byli dva na jednoho. V tom případě by měl jít sedět za pokus o vraždu a postřelenému zloději zaplatit odškodné a doživotní rentu. Pokud nepřežije, tak každému příbuznému odškodné za újmu.
Doufám, opravdu moc doufám i když tomu moc nevěřím, že střelec nebude obviněn!!!!

prroud
19. 01. 2014 11:00

Kdyz bude,pak si zaslouzi kulku ten kdo ho obvini i odsoudi!A hlavne debil kterej vymyslel a uvedl do praxe termin "neprimerena obrana"!!!

prroud
18. 01. 2014 18:59

Ach,tak ona se musi "vyhodnocovat" "nutna" obrana,kdyz na jeho pozemku v jeho garazi,navic po prekonani zamku kradli dva cizi lidi??! Mel jim asi jit podekovat a domluvit,,poprosit je aby toho nechali a dat jim cukratko??? Oba je mel bud postrelit,nebo odstrelit a zavolat policii.To je pro me normalni a spravnej postup!!! Nas Kocourkov si dela ze slusnejch lidi blazny a vyrabi z nich svejma "blbejma" zakonama obeti!!!

prroud
18. 01. 2014 19:08

Nikdy zadna obet nemuze verit pachateli,nevidi mu do hlavy a nemuze znat jeho umysly,logicky tedy musim VZDYCKY pocitat s nejhorsi moznou variantou gaunerova chovani a podle toho ve svym vlastnim zajmu jednat! Tady mate jasny a univerzalni vyhodnoceni terminu pro stadni voly: "nutna obrana"! Nenecham se zariznout blaznem co mi prisel vykrast garaz,kdyz nevim jak je zmatenej prastenejma serialama a rekne si :"zadny svedky" ,pod kosili muze mit pistoli.A ja nejsem bystrozrakej,ani necejtim mit tu potrebu kdyz je vec jasna: Branim sebe,svy blizni nebo ostatni a svuj nebo jejich majetek! Jediny co je treba zkoumat,skutkova pods***,abych si nevymyslel pachani kriminalniho cinu jen jako zaminku k vlastnimu darebactvi, napadeni nebo zabiti opravdu nevinnyho,kteryho jsem si za tim ucelem sam pozval!

frannes
18. 01. 2014 17:44

Grázl se lumpům říká po skutečném pachateli dnes by jsme řekli sériovém loupežníku Johanu Graetzelovi(tak nějak).Vraťme se k meritu věci, je výklad nutné sebeobrany zcela jasný, komu tak říkajíc nadržuje nebo jej zvýhodňuje.Ti dva lu*** porušili domovní svobodu, vnikli na cizí pozemek, vlámali se do garáže a chtěli krást(co by asi jinak v cizí garáži dělali).Jestli k výstřelu došlo při potyčce znamená,že zbraň byla natažená, náboj v komoře a odjištěná) .Bude nutná rekonstrukce,bylo by třeba i svědectví druhého pachatele.Logické z hlediska poško­zenýc­h(oh­rože­ných ) by byla maximální tolerance k tomu který se brání(svůj majetek, svoji bezpečnost nebo i bezpečnost blízkých osob), nejspíše není profesionál, je v stresové situaci,navíc je v nevýhodě kvůli převaze dvou útočníků o kterých nemusí vědět jak jsou ozbrojeni a kam až by byli schopni zajít.(případy utlučených, ukopaných obětí jasně říkají, nemusí mít útočník zbrań ale i beze zbraně lze způsobit těžké poškození zdraví třeba i s trvalými následky, nebo smrt ).Ovšem v okamžiku ,kdy útok ustane a pachatel je na útěku je střelba (do zad) vždy brána jako nepřiměřená obrana a následuje postih.Zbývá poukázat i na možnou prevenci, možná že pachatelé loupeže již byli několikrát před trestní komisí za přestupek,pokud by platilo pravidlo o součtu viny do hranice za kterou by i opakované přestupky byly trestným činem s návazným trestem, mohli být pachatelé izolováni nebo se k takovému činu ani neodvážili.

illis
18. 01. 2014 17:24

U zlodějů cikánských v Chomutově už zase není diskuze , nevadí, napíšu to sem. Tak oni kradou, ohrožují pracovníky prodejny, muži z ochranky nastříkali slzný sprej do očí, prodavačka měla strženou naušnici z ucha, vytržený chomáč vlasů, naraženou ruku a on je to jen přestupek proti občanskému soužití a majetku . Ať se potom nediví, že lidé brání majetek a sebe se střelnou zbraní. Rozkopala bych těm zmetkům hubu, aby si to zapamatovali . Šmejd .

soorry
18. 01. 2014 15:44

Víte po kom se lumpům říká grázl???

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.