Dagmar Š. umřela na rakovinu: Lékař ji neposlal na vyšetření! Dostávala jen léky na bolest | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Dagmar Š. umřela na rakovinu: Lékař ji neposlal na vyšetření! Dostávala jen léky na bolest

Rok a půl musela Dagmar Š. (32) s krutými bolestmi zad čekat na vyšetření magnetickou rezonancí. Mezitím jí na páteři narostl kostní nádor jako vejce. Po roce zemřela...
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

ninka64
07. 02. 2014 00:18

Urbánku vy jste skutečně lékař???Řádně vystudovaný ????­Neuvě­řitel­né!!!!­Omlu­vou pro váš neskutečně hloupý výrok ,by snad byla jen náhlá demence!!!

ninka64
07. 02. 2014 00:09

Neho­ráznos­t!!!Ml­adou ženu které je 32 let ,má bolesti které je nutné neustále tišit léky, lékař nepošle na magnetickou rezonanci jen proto, že to je drahé!!! O tom, že jsou nádory které nezjistí rentgen vědí a přesto se nepřesvědčili o tom, zda toto není ten případ, příšerné.

xapela
06. 02. 2014 14:54

neskutečnej *** ten urbánek

nemocna
12. 01. 2014 02:54

Jo jo jsou lékaři a lekaří jedni se povyšují já jsem něco a co mě pacienti můžou já rozhodují kde koho poslat na vyšetření a druzí se v cítí do pacienta a snaží se pomoci co nejvíc a nejrychleji, já mám zkušenosti takové i makové, ale zažila jsem novou lékařku, která mě nikdy neviděla, nastoupila po výborné lékařce co umřela a sotva jsem vstoupila do ordinace místo odpovědi na pozdrav na mě vybafla a co vy chcete? cítila jsem se jako vlezlá, že se vnucují a nemám tam co dělat, že obtěžuji, kdybych neměla bolesti hned bych se obrátila a odešla, od té doby mě tam už nikdy neviděla i když mě poslala pozvánku na kontrolu, chodím jinam

eremita
11. 01. 2014 22:51

Vyšetření je drahé a pacientka mladá. Kdo mohl tušit, že za rok klidně zemře? A ještě v nemocnicích nebudou platit, nehorázné. Mají snad doktoři slevit ze svých průměrných 60 000,- platů? Však už se taky pohotově šikují. Stávkově.

nemocna
12. 01. 2014 03:06

Na vyšetření má právo každý a co nejdříve at se zjistí o co jde a je jedno jestli je mladý nebo starý, nemoc příjde i na kojence, nikdo za nemoc nemůže, proč by měl platit v nemocnici když už trpí nemocí a má ochuzený život? jiní si žijí a užívají jak chtějí, tak proč by nemocný člověk měl ještě živořit platit léčbu a léky, už tak je to pro něj zničující!!!

paralenka
11. 01. 2014 19:58

Nechápu, na MR mě posílali okamžitě při prvním problému, jen já jsem nechtěla kvůli klaustrofobii. Naštěstí tu nemáme jen Fak. nemocnici, ale i Vojenskou. Tam mě přemluvili a do tří týdnů bylo hotovo. Pozornější a empatičtější zdravotníky jsem snad nepotkala! A to jsem stará baba. Pokud je Dr. Urbánek z fakultky, jsem ráda, že vždy hledám pomoc u "vojáků"!!! Tolik vyšetření jsem za celý život neabsolvovala jako po jedné jediné příhodě - od CT přes rentgen či ultrazvuk až po tu rezonanci - nikdo nezmínil slovem, jak moc je to všechno drahé!!

tenerife
12. 01. 2014 08:47

Také mám jen pozitivní zkušenost s Vojenskou nemocnicí, lékař mě poslal na CT do fakultky a čekací doba 2 měsíce, bylo mi dosti zle, tak jsem jen nesměle zavolala do ,,vojenské,, a do týdne jsem byla vyšetřena, neskutečně příjemný personál,nebyla to náhoda, nedávno tam byla hospitalizovaná moje teta na interně a byla jak ,,v bavlnce,,.

paralenka
12. 01. 2014 09:16

Největší paradox je, že na rehabilitaci VN, kde jsem se svěřila se svým problémem - že tedy bez analgosedace rezonanci ani náhodou, což dělá jen fakultka, mi jako argument lékař řekl, že přece se nebudu nervovat tak dlouho. Pacient, který má problém a myslí na nejhorší, potřebuje vnímat trochu lidského zájmu a podpory ze strany lékařů, byť takových jančících bab tam mají denně na tucty. Tohle je to, co mnoha jiným lékařům chybí - ač i oni složili Hip. přísahu! Ne nadarmo má Voj. nemocnice Olomouc jedno z nejlepší hodnocení ze strany pacientů! Nechybí tam úsměv, pozdravit na chodbách pacienty je tam samozřejmostí. Stejně tak přístup v ordinacích. To taky cosi vypovídá. I když rezonanci v areálu provádí soukromá firma Medihope, tento přístup je samozřejmostí i tam. Což se o "masokombinátu" fakultce říct nedá, tam mám pocit, že otravuji!

tenerife
12. 01. 2014 11:38

Přesně jak píšete, ve Vojenské nemocnici Olomouc vás na chodbě pozdraví i primář,po tom jak mě odbyli ve fakultce jsem byla tvz. jak v Jiříkově vidění,neskutečná ochota pomoci pacientovi, jsou fakt skvělí.

illis
11. 01. 2014 19:00

Máme podobný problém, manželovi dával praktický lékař jen Ibalgin, rehabilitace a klídek . Má téměř rok velké bolesti bederní páteře, nohou. Nyní jedeme na další magnetickou rezonanci, musela jsem se do toho vložit, požadavek na další vyšetření a konzultovala jsem vše, co se doposud událo s odborným lékařem. Musím ho pochválit, pečlivé vyšetření, odběry v širší míře . Takhle si představuji věnovat se pacientovi a jeho problémům. Dám vyloženě na intuici a proto jdu vždy za tím, co si myslím, že je důležité a možné. Kdysi mi lékařka tvrdila, že jsem v pořádku, prosila jsem ji o vyšetření ultrazvukem, tušila jsem, že není vše tak, jak mi říká . Odpověděla mi, že pokud bude potřeba, tak mne na ultrazvuk určitě pošle. To byla poslední kapka nedůvěry. Šla jsem k jinému lékaři, aniž bych ho o ultrazvuk žádala, tak mi ho udělal. Nakonec jsem skončila na operačním stole. A to ještě k tomu všemu jsem zdravotní sestra.

zavsar
11. 01. 2014 14:27

Názor znalce Urbánka je teda něco!
"K dřívější magnetické rezonanci prý nebyl důvod. Vyšetření je navíc nedostupné a drahé a je na akutní případy, kterým prý žena nebyla."
Urbánku, tak pro koho je teda to vyšetření vhodné? Když ne pro paní, která má rok a půl silné bolesti zad, musí být na lécích a nemůže se přijít na to proč? Můj syn měl od 4 let silné bolesti břicha, několikrát skončil v nemocnici.. i na JIPce, pokaždé jen sono a vždy ho po pár dench pustili domů s tím, že to byly větry. Chodili jsme pořád a nikde jsme se ničeho nedomohli, nakonec ho v 9-ti létech díky jednomu lékaři otevřeli a zjistili, že to byl také skrytý problém...nakonec z toho byla operace 3 věcí najednou...co dodat...i dítě je jim ukradené..a člověk nic nezmůže..to bych nikdy nevěřila!!!
Co je u nich akutní případ?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.