Kolik stojí týdenní nákup? Češi platí skoro stejně jako Britové! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Kolik stojí týdenní nákup? Češi platí skoro stejně jako Britové!

Kolik v průměru utratí rodina za týdenní nákup jídla? Na tuto otázku se snažili odpovědět experti, kteří se zaměřili na 30 rodin po celém světě. Výsledek jejich studie byl šokující. Zatímco někteří utratí za jídlo přes 10 tisíc korun, jsou tací, kteří si musí vystačit se stokorunou…
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

Thyronx
10. 11. 2018 03:23

Pěkný článek. Víte nezáleží na tom kolik která rodina má měsíčně na platech ale vesměs všechny mají několik dětí, Je třeba vzít v potaz zhruba průměrné rodiny a ten odpovídá i ČR. Jíst se musí a nekoukat na kvalitu a na ceny si Češi průměrně dovolit NEMOHOU.
Americkou rodinu reprezentují černí. Proč ne? Líbí se mi nákup Polské rodiny, Italské, V mém případě kupujeme velmi kvalitní sýry i semtam uzeninu, výběr moc není. na ceny nekoukáme vůbec. Jsou nám lhostejné. Koupit něco co je kvalitou laciné nepřipadá v úvahu. Jako ostatní, mnohé potraviny prostě nejsou k mání. Třeba minerálky, uzeniny se moc neprodávají, nikdo to nekupuje, spíš RoastBeef, kuřecí, krútí masa, italská Mortadela..zelenina i ovoce jsou levné položky, maso také ale najít tučné je dost vážný problém a z libového nic slušného neuděláte. kompoty jsou za haléře, dražší je mléko. dorty přeslazené, též zmrzliny. Je dost potravin jež se prodávat nesmí. Zde v usa. Kdo umí sežene.

sylvie59
09. 05. 2013 01:29

Tak to je fakt seriozní výzkum, to se musí nechat. Bere se v úvahu jedna rodina jedné země s různým počtem dětí, z nesrovnatelných sociálních skupin a z toho se tvoří nesmyslné závěry, které se zveřejní. Snad jen blb neví, že i v České republice jsou rodiny, které utratí za jídlo měsíčně přes deset tisíc a jiným musí stačit čtvrtina. Ale ono taky co pořád psát, že?

pragonos
08. 05. 2013 16:13

Pěkně manipulujete s lidmi, protože píšete cenovou relaci týdeního nákupu, ale již se nezmiňujete o platech rodin v jednotlivých státech a cenové relaci zboží. Když nerozumíte financím, tak se do takovýchto polemik ani nepouštějte.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.