Výstava dětské módy 20. století: Vzpomínáte? Tak nás parádili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Výstava dětské módy 20. století: Vzpomínáte? Tak nás parádili!

Silonové kombinézy, kožíšky z umělé vlny, modré tepláky, holčičí zástěrky. Takové kousky uvidíte na výstavě »Dětský svět a móda 20. století« sběratelky Miloslavy Šormové.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

lepabrena
28. 09. 2012 17:13

Tak jsem asi žila v jiném státě, ale v době, kdy udává paní Šormová, že holčičky nosily rukávník- jsem žádný nenosila a nepamatuji se nikoho a žádnou, kdo by ho nosil- a byla jsem asi jediná, kdo do školy chodil v kabátu- ale bez králičí kožešiny- ty se dávaly až koloem roku 1983 na kabáty dospělých- vím to, protože podobný kabát jsem měla, ale ne takhle hrozně barevný. Taky si nevzpomínám, že by děti v 70. a 80. letech nosily tepláky s laclem a nášivkami- já jako 3. letá jsem měla tepláčky s laclem, ale s kapsičkami a bez nášivek a ne s dole ztaženými nohavicemi. Žádný kluk by nenosil bonekanový kožíšek- to nosili holčičky- vím to, protože podobný mě koupila moje babička- a nosily se kožené nízké koženné kozačky, uvnitř s beránkem- o tom žádná a když jsem byla malá, tak gumové přezůvky- říkalo se tomu šedý mor- to byl vážně dobrý vynález- dovnotř mohly být i elegantní botičky a nic se nepromočilo- přezůvky byly s kožeššinovým lemem a na zip. A zástěrky pro děti- to snad když jsem chodila do školky- jinak zástěrky byly součástí školní uniformy pro děvčátka v SSSR, ale v ČR ne. Od roku 1983 nosily malé děti džínové lacláče a všichni- jak dospělí tak děti chtěli plísňové.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.