Kalousku, tohle vzkazují čtenáři Aha!: Žiješ si jako kanec v kukuřici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Kalousku, tohle vzkazují čtenáři Aha!: Žiješ si jako kanec v kukuřici!

Prý že solidarita vymřela a lidé nechtějí za nic bojovat! Když Aha! 21. února informovalo o plánu ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) zmrazit seniorům důchody, z nichž už teď sotva vyžijí, přišly nám od vás tisíce dopisů a e-mailů.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

hillarka
06. 03. 2012 20:18

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

nespokojeny
06. 03. 2012 19:45

kalousi vomrdavej doma starou nas ne zy pako

ja01
06. 03. 2012 18:51

Chytí rybář zlatou rybku, a ta mu slíbí za svobodu splnění jednoho přání.

Rybář: Chci žít věčně.

Rybka: Bohužel, toto je jediné přání které Ti splnit nemohu.
Přej si cokoliv jiného.

Rybář: Dobře, tak chci umřít až v Česku přestanou politici krást a lhát.

Rybka: Ty hajzle jeden vychcanej !!!

zadnice
06. 03. 2012 11:00

Kalousku táhni už do ha.jzlu! Jsi neobyčejně arogantní a asociální hajzlík!!! Neumětel!!!

jimka
06. 03. 2012 07:48

a celou vládu nemusím. Nesouhlasím s jejich rozhodnutími.Ale nechápu všechny,co tady brečí.Už moje babička mě učila,že si má člověk spořit na horší časy.V 60.letech měla důchod 600 Kč.Zažila jsem také období,kdy jsme museli hodně přemýšlet,co je důležité a co si odpustit,ale vždycky jsem si dala nějakou korunu na ještě horší časy.Na to dneska nikdo nemyslí,tak už začněte myslet Vy,kdo jste ještě v pracovním procesu.Vim,že mě tady pěkně "nandáte",ale je to můj názor.Hezký den.

jiriforman
06. 03. 2012 08:14

Lidi na to nemyslí a ani myslet většinou nebudou. Proč? Protože aby mohli např. bydlet, tak musí přemýšlet jak se zadlužit, a ne jak si našetřit. Proto nikdy žádné velké úspory mít nebudou. Jen samé dluhy. A to právě naše vláda chce, proto aby měla pak co brát.

mnpv
06. 03. 2012 12:06

Njn, když jsme začínali my, tak jsem měla 10 tis. dluh na členský podíl na družstevní byt +20 tis. mně dali rodiče. Asi za rok jsme si museli vzít 30 tis.novomanželskou půjčku na zařízení. Já nástupní plat tuším 1100,- manžel po VŠ 1280,- hrubého. Nebylo to tak snadné jak si myslíte.

jiriforman
06. 03. 2012 12:20

Bylo to o to snažší, že jste tu práci měli jistou. Navíc existovaly i nenávratné půjčky. Určitě to bylo snadnější než to mají lidi dnes.

mnpv
06. 03. 2012 12:39

Žádnou nenávratnou půjčku jsme nikdy neměli, ani nevím kdo na ni dosáhl. Práci bych sehnala bez problémů i dnes, jde o to za kolik. A dnešní VŠ by za peníze, které byly na úrovni čerstvě vyučeného řemeslníka ráno nevstávali, natož chodili do továrny. Dnes , z mého pohledu, je to pro schopné lidi mnohem jednodušší. Když neseženou zaměstnání v místě, mohou kamkoliv, na občanku třeba do Německa , Británie, nebo jinde po Evropě. Za 2000,- Kč a 2 hodiny jsem v Londýně. To za nás bohužel nebylo.

jiriforman
06. 03. 2012 12:51

Už vidím matku se dvěma, třema děckama jak si kupuje letenku a jde dělat do Německa nebo Británie. nebo nějakou dámu či pána v letech před důchodem. To, co popisujete je akrát tak pro svobodné, bezdětné a mladé. Ale už sotva pro generaci čtyřicátníků, která je tímto režimem postižená nejvíc, která už má své rodiny.

Jo, a na tu nenávratnou půjčku dosáhl každý kdo se např. na deset let zavázal, že bude pracovat v podniku. Měl tím pádem peníze i jisté místo.

hillarka
06. 03. 2012 20:14

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

hillarka
06. 03. 2012 20:15

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

bobina
06. 03. 2012 07:32

toho co říká čecháček vůbec nebere a žíly mu to rozhodně netrhá!!! Už když nám děti tyto arogantní prasata zvolily jsme věděli,jak to dopadne! Modrá squadra má na to co dělá totiž ideální podmínky a ona jich dokonale k naší smůle jen využívá!!! Oni moc dobře vědí,že už je lidi k lizu nepustí a tak se řídí heslem "po nás potopa" a v klídku tu zválcují co jde a našpórují si dost na to,aby případné další vlády přežili naprosto v klídku! Ten bordel co tu nastaví bohužel už ale nezvládna ani archanděl Gabriel a tak nás slavná EU dovede úspěšně ke dnu a je jedno zda bude u vesla třeba sám ďábel!

mnpv
06. 03. 2012 10:46

Bobino, obyčejně s vámi souhlasím, ale teď fakt nemůžu. Opravdu jsem přesvědčená, že deregulace nájemného měla proběhnout mnohem dřív, že lidi mají myslet na zadní kolečka a nespoléhat jen na stát. Rovněž jsem přesvědčená, že za toto volební období musejí stihnout narovnat to, co už dávno měli udělat ti před nimi. Samozřejmě, že další volby vyhraje levice, to víme všichni. Ti pod heslem "zdroje jsou" dokázali zvyšovat dluh i v době 7% růstu HDP. Pamatuju, není to tak dlouho, co chtěli dávat 100 tis. porodného. Nic proti, ať dají třeba milion, ale napřed ty peníze musí snad mít. A to, že celá sociální Evropa na to sociálno dojede, je taky jasné, jen se neví kdy. Každé imperium jednou skončí.

jiriforman
06. 03. 2012 11:24

Máte pravdu, že polistopadové vlády tuto zemi zadlužily. Ale taky je nutné přiznat, že většinou ti kteří to chtějí teď napravovat (Kalousek a spol.) seděli ve vládách minulých akorát pod jinou "vlajkou". Takže si včas nakradli a teď to, co ukradli chtějí dostat z obyčejných lidí.
Republika v roce 1989, za vlády komunistů, neměla téměř žádný dluh. Lidi ovšem tu jistotu rádi vyměnili za banány, prášek na praní a hajzl papír. Nejdříve křičeli: máme holé ruce, no, a teď mají holé ***e. Tak jim patří. A rozhodně nežijeme v žádném sociálním státě, ale ve státě ranně kapitalistickém kde existuje vykořisťování a útlak. A jak řekl Villon: Nuzota z lidí lotry činí a vlky z lesů žene hlad. Takže není opravdu daleko doba kdy se lidi vzbouří a udělají novou revoluci. Samozřejmě nikdo neví jak to pak bude, ale nejpíš nastanou nové 50. léta. Jo, demokracie a svobody se člověk nenažere.

mnpv
06. 03. 2012 17:31

Chtěla bych reagovat na bobinu, ale nemůžu se tam nijak dostat. Mně vadí, že berou peníze matkám s nemocnými dětmi, které zůstanou většinou sami a vůbec lidem nemocným, kteří neměli možnost se o sebe postarat. Vadí mi binec, který je např. v dávkách na bydlení, protože ty peníze by mohly být využity mnohem efektivněji. Vadí mě, že kvůli tomu nastavení jsou lidi schopní se rozvést, jelikož tak jim stát dodá tuším až 70% nákladů na bydlení každý měsíc. Klidně si pronajme matka se dvěmi dětmi 105 m2 byt a stát jí těch 7 tis. měsíčně dá. Že bydlí otec dětí s nima, nevadí, hlášený je jinde. Další dávky nevím, ale určitě to není jediná dávka. Na jedné straně jsou na sociálních dávkách, v létě v Chorvatsku, v zimě v Alpách. Kdo v tom umí chodit, žije zatím slušně a nepředře se. Jenže pak budou žádat o důchod a budou se divit, že se jim to flákání nezapočítává. Ale lidi, kteří řádně nedělali, nic nezbudovali, všechno projedli,nemysleli na to co bude zítra, spíš se snažili na společnosti parazitovat těch mě nějak líto není.

jiriforman
06. 03. 2012 11:28

A když proběhne deregulace nájemného, tak co si myslíte že nastane? Lidi zjistí, že je lepší se zadlužit hypotékou a pořídit si vlastní bydlení než platit nějakému vydřiduchovi domácímu. pak ti domácí zjistí, že o ty jejich byty moc lidí nestojí, tak budou zvyšovat nájmy těm co zůstanou, těm se to pak taky nebude chtít platit nebo zjistí, že vlastní je vlastní. A nakonec to dopadne tak, že těm domácím zbudou jen prázdné byty.

bobina
06. 03. 2012 15:30

Ale já s vámi souhlasím též,samozřejmě že máte pravdu,ale já nesouhlasím s rychlostí a s tím,že každý nemá stejnou šanci! Jsou zkrátka lidé,kteří mají nízké platy,mají horší zdrav. stav a pod. a staří lidé,ti nemají už možnost si přivydělat. Mladý a zdravý člověk má život před sebou a možností fůru,ale proč má trpět starý a nemocný,tak to mi vadí. Jinak se mi vaše názory moc líbí,v tom souhlas.

Shelby16
06. 03. 2012 01:37

Vážně si myslíte, že tahle vláda se bude zabývat nářky obyčejných lidí, kteří už pomalu oprávněně nemají co do huby, když oni se mají nahoře jak prasata v žitě, pan premiér kyne a své sekretářce vyplácí statisícové odměny z kapes daňových poplatníků a za desítky miliónů si cestují po světě nebo chrápou ve sněmovně ? Tahle vláda je jasně pro bohaté a pro jejich kamarádíčky, aby smetánka nahoře se měla dobře a žila v blahobytu na úkor všech obyčejných a poctivých dole. Můžete nadávat, jak chcete, ale stejně se nic nezmění. Jedině vykopnout je můžete svým hlasem o příštích volbách, pokud půjdete volit ! Kdo nechodí volit, ať potom nenadává !

jiriforman
06. 03. 2012 05:50

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.