Z věčně usměvavé tváře tanečnice Libušky Vojtkové (31) by málokdo vyčetl, jak těžký život má. A že prožívá peklo na druhou! Její syn Matyáš (4,5), jehož má s rockerem Pepou Vojtkem (46), totiž trpí těžkou formou cukrovky, a musí mu proto čtyřikrát denně píchat injekce inzulinu. A ji samotnou sužují tak obrovské bolesti zad, že jí lékaři nařídili každodenní rehabilitace! Na všechny ty strasti ale naštěstí není sama, oporou je jí přítel Ivan Blayer.Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
cukrovka druhého typu není těžká ani lehká...je to prostě diabetes, ta nevědomost novinářů co o tom píší je snad ještě horší a nebezpečnější než nemoc samotná...je tu stále málo osvěty!
Bulvár potřebuje drama, že? Promiňte, ale bolavá záda má dneska kdekdo a často si ani ty rehabilitace nemůže dopřávat - a pokud jde o cukrovku, je to sice vážné a celoživotní onemocnění, ale při dnešních možnostech léčby docela dobře zvladatelné, takže s tím lze při troše opatrnosti vést docela normální život. Co by měly říkat matky, které se na pokraji fyzických i psychických sil a na hranici bídy starají třeba o těžce tělesně nebo mentálně postižené dítě? Ty prožívají peklo na kolikátou???
Jsem na tom podobně, cca 8 000 injekcí do břicha, jím jen 3x denně bez diety, měl jsem cca 8x více cukru. Důležitá je psychika, nejvíc jsem litoval třešní, teď už můžu, kontroly zraku!