Jitka Čvančarová o cestování: Vzkaz Čechům kvůli blahobytu! | Ahaonline.cz

Registrace

Deník Aha! na Facebooku

neděle 23. srpna 2026

Svátek slaví Sandra, zítra Bartoloměj

Jitka Čvančarová o cestování: Vzkaz Čechům kvůli blahobytu!

Jana Čvančarová (47) procestovala kus světa a právě cesty jí podle jejích slov pomáhají dívat se na život jinýma očima. Po návratu z Ugandy má jasno v tom, co bychom si v Česku měli víc uvědomovat.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

sir ka
22. 08. 2026 13:53

P. Jitka cestuje po světě a poznává.. No asi necestuje dost po své domovině - po ČR. Kdyby totiž znala skutečnou realitu, věděla by o množství chudých lidí - rodilých Čechů, žijících na hranici bezdomovectví i přímo o bezdomovcích, spící v zimě na lavičkách, po stanicích a jinde. Došlo by jí, jak se pomalu zvyšuje propastný rozdíl mezi bohatou „elitou“ a chudými, žijícími z výplaty do výplaty, s dluhy na krku. Střední třída zaniká.. Zdá se ale, že tato paní má luxusní klapky na očích a nehodlá si je sundat.. „Máme se dobře.“ Jo, ona a její spol. se má dobře !
A to je hlavní, že..
Info z roku 2026 -
cit.: „Lidé bez domova umírají průměrně o šestnáct let mladší než zbytek populace. V Praze je to dokonce o dvacet let dříve. Zjistila to analýza Platformy pro sociální bydlení, která v úterý zveřejnila nová data. Teď v zimě umrzne na ulici jeden člověk denně.“
zdroj - http­s://ww­w.iroz­hlas­.cz/zi­votni-styl/spolecnost/na-ulici-v-cesku-umrzne-jeden-clovek-denne-lide-bez-domova-umiraji-o-16-let_2601271628_ako

jity
22. 08. 2026 15:42

Ano u nás třeba bezdomovec měl slušný byt od obce, jenže nechtělo se mu pracovat a byt neplatil. Jinak lidé, kteří se dostali do těchto potíží ne vlastní vinou je mi líto. Já znám bohužel ty, kteří nechtějí pracovat v našem regionu je práce dost.

jity
22. 08. 2026 12:23

Tak já bych řekla, že ano máme se zde dobře a ještě budeme mít tu drzost brblat. Nepadají na nás bomby, neumíráme hlady a žízní a před každým barákem stojí alespoň 3 auta. To nejsou žádné šunky, ale třeba TESLA a jiná drahá auta. Jen v našem bydlišti už je celá nová ulice krásným nových domů.

beladona
22. 08. 2026 11:18

No, já bych to Jituško doplnila o jedno:
---------------------------------------------------
v přílivu Ukrajinců od 2022 např. Bobek v ZOO dal všem Ukrajincům vstup zdarma na 2 měsíce .Za jediný měsíc jich tam bylo 84 000, za další taky.Když jsem viděla, jak mají příkaz tamní stánky s hračkami UNICEF, keré jsou drahé proto, aby co nejvíc podporovaly zubožené děti např. právě Afriky dávat hračky Ukajincům a ti to rvali a měli i několik plných igelitek zuřila jsem vztekem.Ukrajinci sem tehdy vtrhli z oblastí, kde se pasou ovce a ani mráčku na nebi a ty hračky ani nepoužili, protože si tady nárokovali značkové oblečení, mobily atd. To ale např. ugandské dítě by z těch hraček možná mělo zaplaceno školné na rok kdy za vzdělání šlape i kilometry denně, tak jako za vodou , zatímco ukrajinské dítě v našich školách respekt ke vzdělání z 70 % nemá a vodu má v námi podporovaném bydlení v koupelně.

Milá Jituško, 👉až půjdete na Letnou s Milionem chvilek a svými kolegy z konzervatoří, vemte na vědomí, že 👉 " bobek do zlatého záchodu "dělají ukrajinští lídři, kterým Vy fandite spolu s Fialou , Pavlem i s tou jeho tetkou na Hradě­.!!!!!­!!!!!!­!!!!!

hejhej
22. 08. 2026 18:47

beladona:

Rodina Tyaja
22. 08. 2026 22:45

Naprosto s vámi souhlasím. Paní Čvančarová by se měla nejdřív věnovat svoji práci, poslední dobu se spíš hraje na moc chytrou. o poučování by jsi měla nechat na další demonstraci Milion chvilek, nás to nezajímá.

Kontakty

• Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.