„Velmi často přemýšlím o smrti. Nebojím se, někdy jsou dny, když si říkám, dnes by jsem mohla zemřít. Například po premiéře, když mám plný byt květin," překvapuje Zdena Studenková v podcastu Hovory s Timeou od Madam EVY. Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
Možná.. No myslím, že i takový popel patří do země - tam je třeba ho zahrabat. Ne do vody - znečistit řeku. Jako by nestačilo, co všechno se v dnešní době chrlí do přírody - do vody, do atmosféry za svinstvo, tak ještě ten mrtvolný popel musí nejen do řek rozprašovat, ale i do vzduchu, na trávu, na louky a jinde ? Nehygienické.. Považuji to za toxickou kontaminaci přírody. Ten popel je zdraví škodlivý – nebezpečný hlavně pro oči a plíce člověka, zvířat i ptákú. Neměl by se volně rozprašovat leckde, není to správné.
Na zákaz kašle ? To by neměla. Ona, která tak miluje pořádek, čistotu, tip-top prostor, velká perfekcionistka ! Ale že její mrtvé tělo znečistí vodu v Dunaji, to jí nevadí ? Neví, že mrtvola rychle začíná hnít - ve vodě ? Chce, aby její rozpadající se tělo ryby snědly ? Neboť do moře asi těžko dokáže doplavat.. Tohle rozhodnutí mi nepřipadá estetické, ani romantické.. Čeho se vlastně bojí ? Její duch bude po skonu těla mimo hrobu. Bude už volný - může si létat a může se vykašlat na všechno to ponižující pozemské zotročení. Možná shora bude se dívat na svůj pohřeb a bavit se na tom, ale určitě ne zevnitř truhly.. Jenže ona je zřejmě ateistka a nevěří, že má duši. Říká, že se nebojí - no v reálu mám z ní dojem, že má obavu. Proto takový postoj..