Vztah porotce Maršálka k soutěžícím z Peče celá země: Tohle se může? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 9. března 2026

Svátek slaví Františka, zítra Viktorie

Vztah porotce Maršálka k soutěžícím z Peče celá země: Tohle se může?

Už dnes večer uvidíme v České televizi finále čtvrté řady populární kulinářské talkshow Peče celá země. Porotce Josef Maršálek (43) od loňského natočení momentálně vysílaného ročníku radí všem finalistům v jejich nové kariéře
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

BarSmith
08. 03. 2026 23:19

Asiati nejspíš vůbec nedávají vajíčka do lednice. Když se rychle zpracují tak asi není třeba.

BarSmith
08. 03. 2026 23:15

A my jsme zvyklí mít vajíčka běžně doma v lednici. Ale to se hodí pokud je smažíte, vaříte . Ale před pečení vyndat a nechat je aby měly pokojovou teplotu. Uvidíte opravdu rozdíl na té buchtě nebo piškotu.

BarSmith
08. 03. 2026 23:13

A ja jsem zjistila, že vajíčka ze kterých budete péct, je dobré aby měly pokojovou teplotu a nebyly z lednice. Protože jak žloutky tak i bílky se lepé šlehají a vytváří mnohem větší objem v pokojové teplotě.
Piškot je více nadýchaný a jemný . Ale musi se také žloutky dlouho šlehat s máslem a nebo smetanou či mlékem.
A všimla jsem si toho u Asiatů. Že mají vejce běžně na krámě ne v chlaďáku. A on mě říkal náš soused Ajža, právě vajíčko je pak lepší na pečení. A viděla jsem i pár videí jak dokážou z vyšlehaných vajec upéct totálně nadýchaný jemný piškot a i bez mouky stačí jim i jiný náhrady . Škrob , kakao a podobné suroviny které se melou na jemnou moučku.

Kontakty

• Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.