Když byla jen žlutá výstraha na teploty pod -12, bylo v nížinách (Doksany) -23! Nedostatečná výstraha.
Ledovková výstraha na výpadky proudu byla přehnaná... takovéto problémy totiž nebyly.
V posledních dnech je až +9, takže o cca 3 víc než v předpovědi.
ČHMÚ současný týden očekával teplotně průměrný nebo slabě podprůměrný... pak to změnil do tepla.
Nyní ČHMÚ dává NULOVOU šanci, že by týden od 19. do 25. ledna mohl být velmi chladný a teplotně podprůměrný a zároveň očekává nadprůměrné množství srážek. Což jsou rovnou 2 velké chyby! Úplně jiný druh počasí. 😂
K vidění na novém webu ČHMÚ v PDFku po kliknutí na "Měsíční výhled počasí".
Za mě sláva a konečně taky nějaký přírodní sníh. Zrovna včera jsem si vybalil poslední novou výbavu do hor od https://armik.cz/, takže o víkendu vyrážím v plné polní. Už se těším na ten odpočinek, doufám, že tam nebude úplně narváno. Jinak budu volit boční stopu ;). Takzvaně oblíbený režim inkognito.
ČHMÚ původně předpovídal noční minima po Novém roce až k -7, pak dokonce na sociálních sítích psal, že počítá s možností výrazného oteplení začátkem ledna...
--------------------
Já už 22. prosince napsal, že v první dekádě ledna se ještě víc ochladí a konečně pořádně nasněží!
Dnešní Silvestr je bez výstrahy na vítr (ta začne platit až 1. ledna)... přitom detailní numerický model určený speciálně pro Německo (ICON-DE) mi ukazuje 137 km/h na české straně Šumavy u hory Smrčina.