Spousta herců a hereček, kteří prošli seriálem Ulice, většinou mluví o rodinném prostředí, kde panuje pohodová atmosféra. Ta ovšem v ateliérech zhoustla po hořkém prohlášení jedné ze stálic, herečky Jaroslavy Obermaierové (79).Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
Nějaký Farská, nebo Svobodová nemají kvality Obrmaierové.Ta má ptavduHraje dobře a ta role jistě byla na dlouho zakotvená.
Já jsem Ulici nikdy neviděla, ale vím,jak někteří seriáloví v zájmu toho, aby si vydělali dělají drby, snaží se jiné vystrnadit a i útočí na staré, že tam už dlouho zaclánějí.A nejsou to je seriáloví, taková Aňa Geislerová je štěkna, co si role vyštěká ! Jestli dali herečce formátu Obrmaierové 3 věty a dost, je to hanba.Hrát umí a vlastní názor na politiku ať jí konzevatoristé z Milion chvilek atd, neberou,Nemá vymytý mozek jako oni.
Znala jsem ji , když bývala v Praze.Je fajn a úplně normální ženská.Ona je ale spravedlivá i ve svém životě.
A nezáviďte, táhne péči o syna celý život a nikam nechodí s nataženou rukou.
A jestli kritizuje prezidenta a premiéra, kteří nás drancují kvůli Ukrajině a na vlastní kálí, pak má pravdu.A konzervatoristé, kteří toho ještě moc nevydělali, ať to platí ze svéhu, tu Ukrajinu a to všechno co z ní máme nyní v Česku.
Obrmaierová do kasy státu přispívala celý život svými daněmi.
Tak ono jí došla trpělivost s p. Jaroslavou ? A kdo je vlastně ta Ilona S. - nadřízená a zaměstnavatel p. Jaroslavy ? Neboť kritizuje, jako by byla jejím šéfem.. Mně přijde zase neetické, jak se ona vyjadřuje o p. Jaroslave - o známé a dobré herečce, která má za sebou velké množství kvalitní herecké práce.. Kdyby p. Ilona dostala prac. smlouvu, po které by celé měsíce nepřišla žádná nabídka od jejího zaměstnavatele a po dlouhé době by jí nabídli akorát říci 3 věty do telefonu – bez nasnímání její osoby, asi by ji to nesmírně potěšilo, že si na ni konečně vzpomněli, že. A děkovala by jim za tu úžasnou nabídku - na kolenou !
Myslím, že není etické – dodat herečce prac. smlouvu a poté jí celé měsíce neposkytnout žádnou slušnou prac. nabídku + komunikaci s ní uťat na nulový bod. Přijde mi takový přístup zatuchlý, nedústojný a hlavně – neprofesionální ! Takovým přístupem jen ponižují tu p. Jaroslavu. Když ji už nechtěli v tom seriálu, neměli jí dát prac. smlouvu. Takhle ji jen natahovali a dlouhodobě nervačili, aby byla v nejistotě.. Nechápu, proč tam nedokážou s ní jednat upřímně - na rovinu.
Já bych to za žádnou křivdu nepovažovala. Ta smlouva nechává pro tvůrce otevřenou možnost, že se tam ta postava občas objeví, ale současně na ní už děj nestaví. A současně JO v ničem neomezuje. Natáčecí dny se předem plánují.
Obermaierová nemá žádné privilegium tam vystupovat do konce života. Naopak mi přijde, že se cítí jako pupek světa. A to nikdy nebyla a není. A jak moc se na tom upozadění podílely její konfrontační výstupy, to nikdo z nás neví. Možná částečně ano, že s tím byla doslova otravná, se vyjádřilo více lidí. Nejen Svobodová.
A za druhé, ta role už nic nepřináší. Je vyčerpaná.
fany22: Pokud považují tvůrci seriálu Ulice tu roli za vyčerpanou, proč té herečce dávali novou prac. smlouvu ? A jak se ona cítí, ví asi nejlépe sama. Stačí zjistit pár info z netu o jejím životě.. Matka s těžce postiženým dítětem, které má jen ona na starosti od jeho narození, neboť otec zdrhnul, taková matka se nebude cítit jako pupek světa.. Možná trochu někdy – někde přeháněla se šířením svých polit. názorů, to já nevím. Ale kvůli tomu by ji nemuseli odsuzovat jako nějakou těžkou kriminálníčku, to si ona nezaslouží.. Jde tu spíš o ten jejich lhostejný, necitný přístup.. Pokud ji chtěli obsazovat jednou za rok, třeba na vyslovení 3 vět - na tohle ji mohli upozornit před podpisem smlouvy - nebylo by to od nich upřímnější a etičtější ? Informovat tu paní lépe, že tam už nebude hrát tak často, jako dřív ? Hned by věděla, na čem je a nebyla by pak v nejistotě. Myslím, že p. Jaroslava O. je hodná žena a pečlivá máma.
Ale vždyť ji nikdo neodsuzuje. (Nebo neodsuzoval, dokud nezačala trojčit.) A už vůbec ne jako kriminálnici. Proč ta silná slova?
A v jaké nejistotě ji nechávají? Ona si přece neblokuje čas, neodmítá případné jiné nabídky kvůli natáčení Ulice.
A upozornit ji předem, že bude hrát občas tři věty? Co by v tom případě bylo jinak? Ukřivděná by byla stejně.
Četla jsem, že tím seriálem prošly spousty renomovaných herců, o mladších ani nemluvím. Probíhaly kolem ukončení jejich linky podobné cirkusy?
Když dostala O. reklamu, skočila po ní, i když souběžně natáčela seriál.
A ona nepřeháněla s šířením těch svých pravd “možná trochu, někdy, někde”, jak píšete. Přeháněla silně a pořád. Těch stížností od kolegů na její chování byla spousta. Navíc nemá buňky na to pochopit, že lidem, kteří s ní nesouzní, její věčné bojovné výkřiky už lezou krkem.
Ale ani ti kolegové přece o dalším scénáři nerozhodují. (Názor ovšem mít můžou, zrovna jako ho má ona.)
A i když tohle nechám stranou,
natáčení filmu nebo seriálu nefunguje a ani nemůže fungovat jako sociální podpora, charita. Myslela jsem, že je to jasné.
Ona má starobní, syn invalidní důchod, syn k tomu nějakou malou brigádu. Mohli by žít jako miliony jiných. Ne asi v luxusu, ale normálně.
Ale Obermaierová si k tomu NAVÍC od počátku pobírání důchodu jen v tomto seriálu vydělala za těch cca 20 let pěknou řádku milionů. Příjem z reklam ani nepočítám.
Takže její výrok, že je “ chudá, ale hrdá”, o ní říká, že jí chybí soudnost. A to jen přinejmenším.
Je tak těžké pochopit, jaký postoj k ní zaujalo vedení ? Dali jí prac. smlouvu, ale nenabídli jí slušnou práci ! Vadilo by to každému, se kterým by se takhle zamítlo.. Jednorázový kec 3 vět do telefonu nepovažuji za slušnou nabídku práce z jejich strany – hanba.. A chápu, že se paní dnes považuje za chudou. Když si porovná svůj měsíční příjem s příjmy - například politiků, tak je chudá.. Ten dům nevlastní, přepsala ho na syna. Má jen malou garsoniéru a malou penzi. Hodně peněz ji stála rekonstrukce toho domu, kterého už není nyní majitelkou, také drahé léky na syna.. Ona není marnivá ženská. Neutrácí na předražené hadry, boty nebo kabely, na drahé estetické zákroky a přípravky z klinik estetické chirurgie. Nechodila pravidelně na dovolenky do zahraničí – za teplem, jako jiné celebrity, které i vícekrát do roka se tam hrnou.. A vy nevíte, jaké výplaty a s jakou pravidelností jí chodily z hraní v tom seriálu, nebo z té reklamy.. To se obvykle tají, herci mají různé výplaty a utajené smlouvy s vedením. Někdo múže hrát méně a dostane mega-sumu, jiný déle a dostane málo.. Dělat z ní nepříčetnou osobu - je dost drsné.. Ona není lakomá, ani nenažraná. Má své názory a odvážila se je nahlas prezentovat – to je všechno. Pokud s tím kolegúm lezla na nervy, chápu. No mohli jí tohle hned dát najevo osobně - je to jen o vzájemné slušné komunikaci. Přešlo by se třeba na jiné téma, žádný problém. Ale někteří raději budou kritizovat – odsuzovat za jejími zády, do bulváru ? To mi opravdu nepřijde etické.
fany22
------
Přijde mi, že hrát v Ulici budou smět jen voliči Petra Pavla a Fialy. zejména pak absolventi konzervatoří a DAMU, kvalit blbé blondýny,anebo Vetchého, či Czákové.
-----------------------------------------------------
Ti sice jsou konfrontační taky, furt vyvěšují ukrajinské vlajky, shání granáty a v práci se o tom baví taky a to dost i útočně .Být v tomhle se zkušenostmi a jistou dávkou kritického myšlení a inteligence je tedy spíš pro Obrmaierovou utrpení a pro mě by bylo taky.
lekno
-----
V Ulici se formuje " Milion chvilek " a asi jen pro vyvolené, kteří sice ze svého na granáty pro Ukrajinu nedají ani halíř, ale protože ví, že na této vlně se za Fialy jede, šíří propagandu, protože čí chleba jíš, tolik rolí dostaneš.Neznám režiséra, který by šel a veřejně řekl, že Petr Pavel je směšná figurka a Fiala , že zruinoval neschopen vlády republiku.A tak --- vyštípají herečku, která má jiný názor a oni mají body k dobru a dosadí tam jinou , ale svou potřebnou, byť třeba herečku mizernou
Je to tady jak za normalizace po 1968. To bylo kvůlu Rusku. Ale teď kvůli Ukrajině vznikl Foltýn a " Dozor nad naší komunikací."
Obrmaierová je pro mě víc, než magor Vetchý a jeho raketa na zabíjení -počets Drábové je fakt npecka! Drábová i on měli místo války a rakety vybírat na jejich ukrajinské sirotky a válečné jejich zraněné.
Aspoň by nelezli k nám a neruinovali by nám naše zdravotnictví! .No a to už je názor, který by v Ulici asi sotva ustáli a šktrli by mi za to roli !