Státní vyznamenání pro 48 osobností: Kdo získal řád Bílého lva? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 3. března 2026

Svátek slaví Kamil, zítra Stela

Státní vyznamenání pro 48 osobností: Kdo získal řád Bílého lva?

Třetí předávání státních vyznamenání v režii prezidenta Petra Pavla (63). Hlava státu se letos rozhodla ocenit celkem 48 osobností, z nichž to nejvyšší – Řád bílého lva – mj. získali herec Zdeněk Svěrák (89), tenistka Martina Navrátilová (69) a posmrtně také zesnulá šéfka jaderného úřadu Dana Drábová († 64). Kdo řád za ni převzal a kdo ještě se z ocenění mohl radovat?
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

bella.
01. 11. 2025 11:48

Jak říkám já,tento prezident je pro mě odpudivá osoba a nepodala bych mu ani ruku.

Nijak chytrý elitář, tlačenkou otce rozvědčík nechrání zájmy vlasti , pro kterou dokoce už 2 x přísahal.Jednou komunisticky, podruhé |" demokraticky " si vylhal dějepis svého života a já si ho nectím.

Svěrák, Geislerová, Drábová ----za co ?za chvalospěvy Fialovy vlády a Ukrajiny?
Jinak čím se zasloužili.Je to jejich práce a nic významného, ba ani Drábová!Ta začala až ke stáru blbnot a dělala politiku.Není /nebyla jediná jaderná v Česku, ale jediná takhle blbá.
No a Navrtáilová se taky nevyz­name­nala­.Sou­druh jí, emigrantce z důvodů komunistického režimu , šupne klidně metál a ona ho jásavě bere. To je vidět, kam cílí to korespondenční hlasování. Těm je šumák, kdo to tady vede a jak. Hlavně když je liberál. Loni dal Pavel metál architektce Jiřičné , za co ? To jí měla dát její výsost královna Británie, tam Jiřičná zdrhla a tvořila, u nás jen vyklízí šuplíky a blbci jí kejvají.

Ten Pavel ty medaile a slavnostní hrdou chvíli na naše občany znectil.
------------------

hejhej
30. 10. 2025 11:23

Řád Bílého lva dostal Svěrákl - agent Stb - kr. jm. Sprcha a Rak - na příkaz Havla vyjmut z evidence v prosinci 1989.

BarSmith
29. 10. 2025 19:31

Ať si pan Prezident uděluje vyznamenání komu chce, je to jeho práce a právo !!! ale nikdo nikdo!!! Ani prezident !!! mě nepřesvědčí abych se chovala k ukrajincům taktně. Nebude mi žádný Ukrajinec říkat v práci co mám dělat, natož aby mi spravoval někdo z nich účet v bance. Neexistuje!!!! Už nás okradli dost!! A pokračují v tom dál a je to organizace, která jen využívá válečných konfliktů v jejich zemi. Je mi jedno kdo mě co za co má !!! Ale žádný cizí občan mě tu nebude omezovat ani okrádat.!!! Nestudovala jsem proto aby mi pak Ukrajinka se základním vzděláním, která pochází úplně z jiného sociálního prostředí a sytému, říkala jak mam pracovat.
To můžu pak vzít vysvědčení a hodit do koše?!!! Jen protože nějaká jiná česká osoba ji jde do taktu , protože je stejně neschopná. Neexistuje !! A prezident by se měl nad sebou zamyslet co skutečně podporuje.
Je podpora a pak už je využívaní, a on a Fiala a další osoby, nechali situaci zajít do extrému. Ukrajinci jsou organizovaní a pronikají na trh práce jen proto aby mohli ne pracovat ale ohrožovat český občany na trhu práce a vytvářet negativní emoce a podmínky pro české zaměstnance a okrádat je nejen v bankovnictví!!! Jak je možné že pracují v bankách. Ukrajinci kteří získali vzdělání během války!!! jsou ve skutečnosti nekvalifikovaní lidé, kteří si diplom zaplatili, nemají skutečnou praxi ani neznají teorii!!! Pro mě jsou to podvodníci a zaměstnavatelé kteří jim dávají přednost před českým pracujícím občanem je u mě normální vlastizrádce a bezpáteřní šmejd.
Zamyslete se nad tím jak jednáte s českými občany a jak s ukrajinskými. Nevidím důvod proč by měli být upřednostněni před českými občany, ja at už z jakéhokoliv důvodu prijdu do cizí země, tak me taky nikdo nebude upřednostňovat v sociálním systému abych mela přednost před lidmi kteří se v zemi narodili a jsou její součástí a předpokládají že jejich vlast je bezpečné místo k životu, né naopak. Aby byl cizí občan více chráněn proti chudobě, sociálního vyloučení a

pravlast
30. 10. 2025 08:06

Možná se už pracuje na : Český řád míru( 1-3 stupně-Zele­bub,Fi­alen­skyj),­Řád za zničení diplomacie-Lipánek,Řád za inteligenci v politice-Němco­vá,Ne­rudo­vá,Pe­karo­vá atd !

Kontakty

• Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.