Úřad nevyplácí rodičovskou! Zoufalá maminka: Mám stovku na pět dní! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Úřad nevyplácí rodičovskou! Zoufalá maminka: Mám stovku na pět dní!

Myslíte si, že když celý život platíte zdravotní a sociální pojištění, nenechá vás stát na holičkách? Omyl! Peníze vám přijdou, až se úřednice naučí zacházet s novým počítačovým systémem. Času mají dost. Jak zaplatíte nájem, nikoho nezajímá.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

hillarka
15. 10. 2011 15:05

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

janetoty2
14. 10. 2011 10:02

Souhlasím s Amade, je mi Vás líto. Možná by bylo vhodné navštívit kurz slušného chování! A nebo psychiatra.

hillarka
14. 10. 2011 08:41

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

amade
14. 10. 2011 09:43

Bez urážky, ale tolik bezdůvodného jedu, urážek a nenávisti nesvědčí o nějakém mimořádném vzdělání, stejně tak jako termín "založenými rukami", nad kterým se ježí vlasy hrůzou každému češtináři. Pojmy jako soucit, empatie, pochopení, jsou pro Vás asi neznámé, že? Musíte být velice nešťastný člověk. Je mi Vás líto.

janetoty2
14. 10. 2011 10:10

Moji rodinu urážet nebudete!!!

janetoty2
13. 10. 2011 15:30

Právě jsem dočetla tuto diskusi a nestačím se divit!!!! Paní Dudkovou úplně chápu. S prvním dítětem jsem byla sama, odkázaná na rodičák a alimenty dodnes chodí občas. Druhé dítě mám s chlapem, který vydělává, sezonně podnikám a stejně čekám každý měsíc u kaslíku, jestli je tam rodičák. Musím Vás, paní Dudková podpořit. Nenapadlo by mě, že to někdy o sobě řeknu, ale z této diskuse to samo vyplývá. Jsem na mateřské dovolené, pobírám rodičovský příspěvěk a jsem hrdá na to, že jsem socka, lůza a jiná ***, která čeká s nataženou dlaní, až jí stát nasype!!!!! Tady ti ledé, co na Vás reagovali, by si měli vyzkoušet, jaké je to vychovávat sám dítě a být závislý na dávkách. Asi si neuvědomují, že třeba pracovat by matky chtěly, ale školky jsou od tří let, jesle soukromé a chůvy drahé. Jsem zhusena touto diskusí a smutná z toho, že většinu národu tvoří ignoranti a nevzdělanci a hulváti. Držím Vám palce a nic si z toho nedělejte.

dudkova
15. 10. 2011 09:56

Jsem ráda že alespoň jedna osoba se tady našla která chápe tuto mezeru v našem státě. Ve svém životě jsem už narazila na spousty různých urážek a tak si z této diskuse nic nedělám. Mám na to svůj názor a pohled, ale děkuji že jste se mě zde alespoň zastala.

hillarka
13. 10. 2011 13:52

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

dudkova
13. 10. 2011 13:20

Já rezervy mám, ale ne na to abych si kupovala kredit. Pro Vaší informaci jsem nekuřačka a po "solárkách" nechodím, mám v záloze peníze na nečekané výdaje, ale nemám jich tam tolik aby mi to zaplatilo půjčku, nájem, elektriku a abych se z toho živila celý měsíc já i dítě. Ne každý má tu možnost bydlet ve velkoměstě a tím pádem ani nemám možnost pracovat. Mám pouze jedno dítě a to s osobou která mě i 14 denní miminko vyhodila na ulici z důvodu že se ve svých 35 letech necítil být připravený na otcovství. Způsob mého života je takový jak to dovolují finanční prostředky. Nevím za koho mě máte, ale nezapomeňte že život před Vámi je ještě dlouhý a určitě nikdo z Vás neví jak dopadne. Kdybych věděla že upadnu dala bych si pod sebe deku to mi věřte. A není to o tom že žiji z ruky do huby jak to vy nazýváte, ale je to o tom že se spoléhám na peníze které mi zákonem patří. Myslím si že kdyby vy jste v práci nedostali výplatu, tak by se Vám to taky nelíbilo, určitě by jste neřekli " to nevadí vždyť můžu žít i z peněz jiných." nebo se snad pletu? při dnešní nezaměstnanosti pochybuji o tom že by každý z Vás tady měl dvě a více zaměstnání.

hillarka
13. 10. 2011 10:40

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

elenore
12. 10. 2011 19:33

Nezlobte se na mě, ale toto prostě nepochopím!! Jak můžete žít jen takto "z ruky do huby"? (pardon za to přirovnání). Co kdyby se vám něco stalo, co kdyby vám zvedli nájem, co kdybyste měli nějaké velké doplatky za energie atd., kde byste na to vzala? Toto mi mozek fakt nebere.. Taky si nežijeme nad poměry, ale vždy máme nějakou rezervu "kdyby něco"...

elenore
12. 10. 2011 19:34

Reagovala jsem na příspěvěk paní Dudkové, omlouvám se.

hillarka
12. 10. 2011 13:38

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

bluedream
11. 10. 2011 21:48

No, když už vás tohle nenapadlo, když jste si to dítě upletla, tak byste se z toho mohla poučit do budoucna, že se nežije z ruky do huby a máte mít nějakou finanční rezervu. Když už jste dítěti neopatřila otce a rodiče nemáte (neboť oni jsou dle zákona povinni se postarat o vás, pokud to nezvládáte), tak holt začněte s nějakým přivýdělkem na mateřské. Podívejte se na jiné mamky, co vyrábějí a prodávají na fleru, mimibazaru atd. Prostě musíte se taky snažit sama. Co kdyby vám praskly trubky, onemocněla jste nebo měla jiný mimořádný výdaj? Člověk nemůže žít ze dne na den a z ruky do huby a musí trochu plánovat. Jestli nic neumíte, tak se holt něco naučte vyrábět, stříhat psy, lidi, masírovat, cokoliv a tu mateřskou si vylepšete. A nemyslete si, že nemám soucit, sama jsem byla studentka, když jsem čekala dítě a manžel byl invalidní, tak jsme měli hluboko do kapsy, ale našla jsem si doučování, hlídání se psem a úklid, abych to nějak zvládla. Nemůžete čekat, že vás bude sponzorovat soused, to by vám za krátko přestal otvírat. Prostě místo nářků a výmluv jak to nejde a proč to nejde, přemýšlejte o tom, jak to půjde, jedině to vám pomůže. Tenhle stát vás nezachrání a být závislá na dávkách MD je sebevražda, kdy dříve nebo později skončíte u lichváře a dítě následně v DD. Pokud máte zdravé ruce a nemáte v hlavě řezanku, tak musíte spoléhat jen sama na sebe!

winterfreshka
12. 10. 2011 09:29

Seš Kalousovo dítě,ne,trubko?!Jo to by se všem těm zlodějíčkům nahoře líbilo,spodinu jen ždímat,ona mlčet a na vše kývat.Tomuhle však bude brzo konec .

elenore
12. 10. 2011 19:35

trhnisinadledvinkou
13. 10. 2016 14:30

jenže ta paní nemá nikoho na hlídání, aby si mohla přivydělat, srovnáváte hrušky s jabkama.. a jakáý upletla? to jako ona sama? to jako studovaná nevíte, že na dítě je potřeba dvou lidí? jste hloupá, vy jste určitě studovala humanitní vědy vo ničem

petr11
11. 10. 2011 21:26

....to je tak blbej systém

dudkova
11. 10. 2011 18:36

Přesně to stejné se stalo i mě. Dnes jsem si od souseda vypůjčila 200,-kč abych si mohla koupit kredit a zavolat ohledně RP na úřad a zeptat se co se tam děje že mi stále nedošla složenka a navíc to není poprvé. Po telefonování s paní z úřadu jsem se dozvěděla že mají chybu v systému a že to v nejkratší době opraví, ovšem mimo to mi i oznámila že na vyplácení mají čas do konce měsíce a že je NEZAJÍMÁ z čeho budu do té doby žít a platit veškeré poplatky, při vší mé smůle je můj dvouletý syn nemocný a na vyzvednutí léků v lékárně je zapotřebí mít dalších 200,-kč což pro mě znamenalo si jít zase půjčit od souseda. Nevím jak to tak dlouho bude pokračovat, ale vím že tak dlouho to já neunesu. . Na koho se mám obrátit aby mi pomohli, když jsem úplně sama a souseda takhle využívat se už stydím

bobou
11. 10. 2011 14:38

I já mám zápornou zkušenost s touto institucí. Mně zase nepřišla nemocenská. Když jsem se dotazoval proč, bylo mně oznámeno, že kvůli dopisu, který oznamoval dobu podpůrčí doby. Úřednice to zdůvodnila tím, že mají vnitropodnikovou směrnici, dokud dopis neodejde, neodejde ani plarba. Že jsem kvůli jejich vedoucí, která zapomněla dopis podepsat, byl jeden měsíc zcela bez peněz nikoho vůbec nezajímalo. Máte pravdu být tmavý, tak si to vůbec nedovolí. Pro ně mají zvláštní kanceláře i úředníky. To není šikana?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.