Teploty jako v létě, modré nebe, dokonce dozrávají první jahody. Sice pod speciální fólií, ale chutnají jako ty červnové. Jenže teď udělá počasí otočku. Na horách i nasněží.Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
ČHMÚ stanovil jen malou 10% pravděpodobnost, že by týden od 12. do 18. května mohl být chladný a teplotně podprůměrný.
Uvítal bych článek o tom, co nás vedlo myslet si, že nastane teplé období. Článek tohoto typu nikdy nevznikl!
Proč jsme si mysleli, že bude hodně pršet... ale zemědělcům všechno uschlo? Proč jsme si mysleli, že bude sucho... a nakonec byly povodně na polovině území ČR? Nic takového nikdy publikováno nebylo.
Já se dočetl toto: "Od 5. do 11. května se teploty dostanou na rozhraní průměrných a mírně podprůměrných hodnot. Následující týden od 12. do 18. května se očekává teplotně průměrný." 😁
Podle původní předpovědi mělo být na jižní Moravě do 24 °C. V Dyjákovicích ale oficiálně naměřili 31 °C, bylo i malinko dusno, takže pocitová teplota ve 2 metrech ve stínu tam činila cca 34 °C! Jižní/jihozápadní proudění pokračuje i dnes, proto vyndejte kabáty.😁
====================
Já jsem četl od meteorologů, že bouřky budou postupovat na východ až jihovýchod... ale ty nebezpečné moravské supercely postupovaly jinak a jinam, to jest na severovýchod.
ČHMÚ očekává v současném týdnu od 5. do 11. května nadprůměrně velké množství srážek....... ale deště bude mírně pod normálem.
ČHMÚ očekává, že ten další týden od 12. do 18. května bude teplotně normální nebo slabě nad teplotním průměrem....... ale opak je pravdou. Bude chladno!
====================
K vidění na webu ČHMÚ po kliknutí na "Měsíční výhled" do pondělních cca 17.00