Tajemné úkazy: Fenomén převtělování! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tajemné úkazy: Fenomén převtělování!

Je lidská duše nesmrtelná? A pokud ano, co se s ní po zániku těla stane? Přesune se do záhrobního světa, nebo se znovu narodí na této Zemi? Každé náboženství má svou vlastní odpověď.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

hillarka
20. 09. 2011 20:11

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

bluedream
19. 09. 2011 13:04

Můžete mi ty řady případů vyjmenovat? Asi ne, že? Je to totiž blábol. Výzkum vzpomínek na minulé životy nikdy, ANI JEDNOU, nevedl ke konkrétnímu poznatku, že by souhlasila nějaká data se vzpomínkami na domněle minulý život, takový výzkum léta vedl a financoval Artur C. Clark, při zkoumání historických pramenů a míst ze vzpomínek se vždy ukázalo, že to nesouhlasí. Mnoho lidí by si přálo žít jen na zkoušku a utěšovat se, že příště bude líp, ale ono žádné příště nebude, žijeme jen tady a teď.

advokat2010
19. 09. 2011 22:57

Nějaký "život po životě", resp život vědomí po smrti těla zcela jistě existuje, jaká je jeho délka, kvalita atd. to nevíme přesně.

Fenomén NDE (near-death experience = zážitek blízké smrti) není možné uspokojivě "vědecky" vysvětlit, a to dogmatickým materialistům velmi vadí. Některé zážitky NDE ještě "vědecky" jakžtakž vysvětlit lze: tunel a světlo (údajné odumírání mozkových buněk bez kyslíku-podobný zážitek lze vyvolat na cetrifuze při přetížení), ale početné a prokazatelné zážitky v NDE typu shlédnutí událostí mimo zorné pole, dokonce i mimo místost, kde leží umírající, jsou jinak než-li oddělením vědomí (=duše) od těla zcela nevysvětlitelné a žádný skeptik na to nemá žádnou "vědeckou" teorii a taktně tyto prokazatelné důkazy přechází mlčením a soustředí se jen na tunel a světlo. Přitom NDE zažijí každý rok miliony lidí a významně jim to změní život - smrti se pak již nebojí .

Možná na tom není nic paranormálního, před 300 lety rožnout žárovku by asi bylo taktéž "zázračné" a rádiové vlny taktéž nikdo nevidí, přesto jsou dnes racionální samozřejmostí. Vypjatý materialismus je stejně hloupé dogma, jako třeba katechismus.

Je-li vědomí (=duše) nějaká forma energie, je oddělení vědomí od těla možná jen dosud neznámá zcela "racionální" vědecká fyzika. Tělo lze na přístrojích držet při životě desítky let, avšak stále mu bude chybět "vědomí = duše". Při NDE je mozková aktivita vzdor řízené ventilaci poř. i krevnímu oběhu je na EEG zcela nulová, přesto subjektivní prožitky umírajícího značné , tj. tyto zážitky nemají s mozkem nic společného.

Myslet si, že dnes už víme všechno je naivní. Jak může racionálně být např. vesmír nekonečný ? A proč to žádnému skeptikovi neřipadá podivné ?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.