Gabriela Vránová nad rakví Jiřiny Švorcové: Odpouštím ti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Gabriela Vránová nad rakví Jiřiny Švorcové: Odpouštím ti!

Smuteční síň byla plná k prasknutí! Tak se dá stručně charakterizovat pohřeb herečky a zapálené komunistky Jiřiny Švorcové (†83), který proběhl ve strašnickém krematoriu. S bývalou funkcionářkou minulého režimu, která podlehla těžké nemoci, se v den svých 89. narozenin přišel rozloučit i bývalý generální tajemník KSČ Milouš Jakeš.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

xviktorie
14. 08. 2011 17:11

pro komarius
Ty jsi typický bolševický tupec, co zná jen kydy, ale žádná fakta. Nejen Štěpánkova sestra, ale i manželka je herečka. Ale to takoví primitivové nemohou tušit.

georg7
14. 08. 2011 16:56

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

xviktorie
13. 08. 2011 18:08

Jizerko, jste velmi ubohá/ý člověk. Budete tady rozprávět, jak se máme dívat kupředu, a sama tu úplně nesmyslně vyblijete kupu hnoje na někoho (Štěpánek), kdo vám byl prostě jen tak nesympatický od pohledu. To je hodně žluči. Možná, že někomu je od pohledu nesympatický váš tatínek a někomu vy, to ještě neznamená, že tyto lidi začněme očerňovat, pokud neudělali nic špatného. A vaše kecy, jak máme zapomenout na minulost jsou přesně ty komunistické připosrané řeči. Ne, máme znát minulost, abychom uměli žít v budoucnosti. A máme mít odvahu pojmenovat zlo, které někdo konkrétně udělal. Nikdo komunisty nevěšel, ale dělat, že se nic nestalo, když jsou za nimi ve 20 století tisíce a tisíce mrtvých a statisíce poznamnenaných - to je svinstvo. Že vaše rodina chodila do průvodu s mávátky, obdivovala Gottwalda či Bilaka, to ještě neznamen, že se budeme tvářit, že to tak je správné.

jizerka
13. 08. 2011 16:53

Vy jste velmi zamindrákovaný člověk, který nemyslí na budoucnost našich dětí! Vy se rejpete stále ve starých časech. Tak když jste tak chytrý, řekněte názor na dnešní politické dění. Lidé mají svůj názor a vůbec nemusí být komunisté. My musíme jít do předu a ne filozofovat nad dávno minulým časem! To bychom žili jenom v nenávisti a zpátečnicky, moje rodina žije kulturně, Vy jenom kecáte a hrajete si na pana chytrého, který se hrabe v hnoji!!

abstergo
13. 08. 2011 17:20

Se mnou a s mými dětmi si nedělejte starosti. Vás, starých bolševiků, se bohužel zbavíme jen přirozenou cestou.

pohadkamaje
13. 08. 2011 21:08

"Národ, který nezná svou minulost, je odsouzen k tomu, aby si ji prožil znovu." Jak moudré.

komarius
14. 08. 2011 12:06

Už aby byli komunisti zpět!!!!

abstergo
13. 08. 2011 16:17

a to je akceptace jejich ideologie. Nejde o prosté přesvědčení. Jde o vyznávání metod, pravidel a dogmat, která by charakterní člověk nemohl schvalovat. Vedoucí úloha strany ve společnosti, diktatura proletariátu, krvavá revoluce, brutální potlačování jakékoli názorové odchylky (viz. Lenin), cenzura, zabírání majetků, uzavírání hranic, trapná hra na volby v socialismu....atd. Tyto věci nemůže člověk, který si hraje na slušného, obhájit s čistým štítem. Nabízí se tisíckrát položená otázka, zda by nacista mohl být slušným člověkem, kdyby prosazoval likvidaci židů a omlouval to přesvědčením.

xviktorie
14. 08. 2011 17:10

pro komarius
Ty jsi typický bolševický tupec, co zná jen kydy, ale žádná fakta. Nejen Štěpánkova sestra, ale i manželka je herečka. Ale to takoví primitivové nemohou tušit.

verona010
25. 06. 2012 12:37

Manželka Martina Štěpánka je herečka Jaroslava Tvrzníková i sestra Jana Štěpánková.

jizerka
13. 08. 2011 16:17

Martin Štěpánek byl od pohledu nesympatický, jako herec se mi nelíbil a jako politik už vůbec ne, protože na to neměl!!!! Jeho paní se mi líbila jako herečka, on ani za mlada ne, byl důležitý, ale neměl na Petra, na Janu, ani na tátu. Vůbec neměl hrát, neměl ten dar od Boha, byl jen protekční a tak to nemá být!

abstergo
13. 08. 2011 16:18

ty mluv o bohu, špinavá bolševická tlamo

komarius
14. 08. 2011 12:09

řekl inteligent a učenec dnešní doby.......

komarius
14. 08. 2011 12:08

herečka je jeho sestra, a ne paní:

xviktorie
13. 08. 2011 15:15

Konal se v poslední době nějaký pohřeb někoho od filmu či televize, kterého by se paní Vránová a paní Moučkov nezúčastnily???? Těžko říct, co je k tomu vede, láska k zemřelým těžko, snad je to kvůli fotky v novinách. Paní Moučková si pak ještě navíc neodpustí udělat ze sebe dobrou a někoho napadnout. To, co udělala rodině Martina Štěpánka, zvláště jeho ženě, to se nedá nikdy zapomenout...

abstergo
13. 08. 2011 16:18

jizerka
13. 08. 2011 14:05

Zúčastnila jsem se smutečního obřadu s velkou herečkou paní Jiřinou Švorcovou, která byla čestná, pravdomluvná! Politiku dělala ze svého vlastního přesvědčení, nikomu neublížila! Kolegům v divadle pomáhala v nesnázích, jedna z nich byla Gabriela Vránová. Jednou přišla za Jiřinou Švorcovou s prosbou, aby jí zařídila titul, že chce tatínkovi udělat radost! Jiřina jí řekla, že to neudělá, protože na to nemá! Dnes to G. Vránová popírá! Je dobře, že paní Švorcová stihla napsat knihu. Kdo ji zná, ví že je pravdomluvná, nikdy nelhala. Překvapila mě paní G. Vránová, když vešla do obřadní síně strašnického krematoria. Ale lidé mívají výčitky, věřila jsem, že se přichází upřímně rozloučit s kolegyní a snad i odprosit za odpuštění. Ale opak je pravdou! Paní G. Vránová přišla říci médiím, že ONA odpouští paní Švorcové a nakonec to dorazila se slovy:" Jsem křesťanka!" Tolik jsem měla ráda paní G. Vránovou, ale nyní poznávám, jaká je to bezcharakterní žena, komediantka na jevišti i ve skutečnosti. Však Jiřina Jirásková také zapírá, že jí jako nejlepší kamarádce nepřebrala partnera a já ji měla za osobnost! Vy obě herečky, jste bez charakteru!!! To paní Kamila Moučková, ta má páteř rovnou!!! "PANÍ MOUČKOVÁ, HŘEJE MĚ, ŽE VÁS MŮZU MÍT STÁLE RÁDA, STEJNĚ TAK JAKO JIŘINU ŠVORCOVOU!!! Chtěla jsem se s Vámi vyfotografovat a stisknout ruku, ale brzy jste odešla, snad se mi ta možnost ještě někdy naskytne! "Oslovuji ČT, dejte nám na obrazovku váženou herečku paní Jiřinu Švorcovou, filmů, inscenací, seriálů je dost, ty současný primitivní seriály spalte, nedá se na to dívat! Vy jste totiž provázaný s politikou!!!"

abstergo
13. 08. 2011 16:20

Všem, kteří tvrdí, že my, co nemáme rádi Švorcovou, jsme zblblí současnou propagandou: Alespoň za sebe (a určitě i za mnohé jiné spoluobčany) prohlašuji, že u mne zblbnutí současnou proppagandou nepřichází v úvahu, protože jsem dospělosti dosáhl ještě za munulého režimu. A mohu říci, že už tehdy jsem Švorcovou považoval za gaunerku a špinavý charakter. To znamená, že tento můj názor, ať už si o něm myslí kdokoli cokoli, nemůže být ovlivněn současnou propagandou, protože jsem ho zastával ještě dříve, než jsem té současné propagandě byl vystaven. A domnívám se, že takových lidí jsou statisíce.

analfabet
13. 08. 2011 16:27

Takže Švorcová měla právo na své názory, ale například Janžurová nebo Postránecký nemají právo na to si ji za to nevážit a ignorovat její funus? Neboli na komunistický názor má právo kdokoli, ale na nekomunistický názor nemá právo nikdo!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.