Zavražděná Monyová (†44): Ve skutečnosti se jmenovala jinak! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zavražděná Monyová (†44): Ve skutečnosti se jmenovala jinak!

Zavražděná spisovatelka Simona Monyová (†44) svou literární kariéru zahájila pod pseudonymem! Její skutečné jméno je totiž Urbánková. A pod tímto jménem bude zřejmě také pohřbena! K novému příjmení ji přivedl dědeček, který nesnášel židovská jména. Místo Simono tak vnučce říkal Mony!
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

zamlzena
08. 09. 2011 16:22

Psychopatů a paranoiků je u nás hodně, zakládají rodiny, nuikde se neeléčí, neevidují a žijí aby trápili druhé. Také máme dost poraden, psychiatrů a psychologů. Není tu zvykem jako v USA k nim chodit. Naučili jsme se mnohé neřesti poměrně rychle, ale toto by bylo užitečnější. Když je už na tom člověk hodně zle a lékaři mu předepisují antidepresiva, nebo léky na povzbuzení či na spaní, je to již pokročilé stadium. Člověk se musí snažit dostat se z bludného kruhu sám, ale často potřebuje o tom hovořit a podělit se o problém. Možná sám někomu i pomáhat. Odborníci často předepisují jen ty prášky a člověk je v problémech sám, nic moc pomoc. MUDr Cimický a další pak dají rozhovor bulváru, asi by už taky potřebovali pomoc. Kdybych si představila naši společnost jako osobu, tak bude mít hrb,bude kulhat ale bude mít na nohou značkové kecky.

eremita
13. 08. 2011 21:22

Není důležitý pseudonym či příjmení kteréhokoliv z manželů, důležitější je adresa, jméno potencionálního agresora a jeho obvinění. Pokud jen verbálně napadá, psychicky týrá, je to pro naše zákony bohužel nedostatečný důvod do doby, než ublíží nebo se stane vrahem....

very80
11. 08. 2011 21:02

no to pro mě není žádná novinka. to jsem už dlouhou dobu věděla. taky na tom není nic divnýho, že spisovatelka používala pseudonym. nebyla ani první, ani poslední. no ale to, co chci zdůraznit je, jestli policie při vyšetřování případu brala v úvahu, že když údajně simona volala na policii pro pomoc, mohla se taky představit jako urbánková, ingrová .... anebo mohla dokonce použít příjmení svého prvního manžela. jestli to už probírali a nic nenašli, tak sorry. ale jestli je to nenapadlo, tak by se mohli pokusit dát větší pozornost této kauze.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.