Smrt mladé reportérky ČT: Co říkají zdrcení kolegové? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Smrt mladé reportérky ČT: Co říkají zdrcení kolegové?

Jana Sotonová
Jana Sotonová (Foto Facebook, ČT)

Už nikdy nevezme do ruky mikrofon a nepostaví se před kameru. Reportérka České televize (ČT) Jana Sotonová (†28) zemřela! Zahynula při dopravní nehodě.

Událost, ze které jde mráz po zádech, otřásla celou ČT. „Naše mladá kolegyně a kamarádka, novinářka Jana Sotonová zemřela při tragické dopravní nehodě. Nemám vůbec slov, je to šílené a bude nám strašně, strašně chybět!“ napsal včera na sociální síť šéfredaktor reportážní publicistiky Marek Wollner.

Ignoroval stopku

Tragédie se stala v neděli před polednem nedaleko Zámrsku na Orlickoústecku. Muž (28) za volantem stříbrné audiny ignoroval značku STOP a vjel z vedlejší na hlavní silnici mezio Stradouní a Zámrskem. Zprava do jeho vozu narazil Volkswagen Passat jedoucí po hlavní. Řidič (38) volkswagenu už nedokázal zabránit srážce. Sotonová, která seděla v audi na místě spolujezdce, utrpěla mnohačetná poranění, jejichž následkům podlehla. Spolu s ní zahynul při nehodě i její pes. Oba řidiči vyvázli s lehkými zraněními.


Hledají svědky
Policisté zjistili, že v okamžiku nehody byli v odbočovacím pruhu ve směru na Chrudim dva řidiči nákladních aut s návěsem typu chladicí box, jedoucí ve směru od Vysokého Mýta. „Žádáme tyto řidiče a případné další svědky , aby se nám ozvali na bezplatnou tísňovou linku 158 nebo na telefonní číslo 974 580 320,“ uvedla policejní mluvčí Hana Kaizarová.

Kolegové jsou zdrceni
Nora Fridrichová (36), moderátorka 168 hodin
„V pátek jsme spolu ještě mluvily a domlouvaly jsme se, že se v sobotu uvidíme na poradě… Ona byla velmi mladá, je to pro nás všechny v redakci velká tragédie.“

Marek Wollner (47), šéfredaktor reportážní publicistiky ČT
„Nemám vůbec slov, je to šílené a bude nám strašně, strašně chybět… Ačkoli se tváří v tvář některým událostem zdá všechno marné, musíme jet dál.“

Aneta Savarová (28), moderátorka Událostí
„To je velmi smutné. O této věci, ale nemám žádné jiné informace.“



Přečtěte si
stekavypes
19. 8. 2014 • 10:29

Teď to prožívám doma,smrt vzala mladého tátu od rodiny a svini,která mu škodila tady nechala.

tenerife
19. 8. 2014 • 08:25

Ten život je někdy tak nespravedlivý, tolik dobra rozdala.....úpřímnou soustrast rodině.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.