Bolest krásné Vietnamky z Ordinace: Vážná nemoc v rodině! A chybí peníze... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Bolest krásné Vietnamky z Ordinace: Vážná nemoc v rodině! A chybí peníze...

Ha Thanh v roli sestřičky.
Ha Thanh v roli sestřičky. (Foto TV Nova, archiv Ha Thanh Nguyen)

Na svůj mladý věk to hvězda seriálové Ordinace Ha Thanh Nguyen (25) nemá jednoduché. I když si přijde na slušný výdělek díky natáčení, musela vzít ještě jednu práci, aby zabezpečila svou vietnamskou rodinu. Tatínek má totiž vážné zdravotní potíže a herečka se musí pořádně otáčet!

Její dětství prolínala jen chudoba, neznala postel ani záchod. Nyní, když si může užívat veškerého komfortu konzumního života, stále šetří. Nguyen hraje i divadlo, ale to by ji bohužel neuživilo. A nejen ji. „Rodiče mě budou potřebovat. Táta má zdravotní problémy a občas potřebuje mou podporu už teď. To je u ale u nás běžné, že rodiče podporují děti a děti pak rodiče,“ vysvětlila představitelka zdravotní sestřičky Tien.


Proto si ještě přivydělává na oděvní průmyslovce jako učitelka. Na tuto školu se původně hlásila, ale nevzali ji. „Vedu tam workshopy kostýmní tvorby a scénografie, učím studenty přemýšlet koncepčně, v souvislostech,“ přiznala. Jenže to není všechno! Ha Thanh Nguyen hodlá vydělávat ještě víc a jinak… „Uvažuju o tom, že bych si v dohledné době otevřela malý podnik. Ke gastronomii jsem měla vždycky blízko,“ přiznala sympatická černovláska s tím, že asijské bistro to ale určitě nebude.



Přečtěte si
ileka88
3. 7. 2014 • 08:53

V naší ulici je vietnamský bistro, při čekání na zákazníky sedává vietnamskej kuchař na obrubníku chodníku (!), zpocený mastný vlasy, zástěra tak špinavá, že se nedá uhádnout její původní barva, nehty na rukou špinavý, dlouhý snad dva centimetry, nehty na nohách žlutošedý, plesnivý až hrůza, propocený sandály. Zkrátka "chutně" vyhlížející tvor. Jinou zákaznickou komunitu, kromě asiatský, tam vidět nelze. O šíleným smradu, zamořujím okolí, nemluvě. A kydy o jejich pracovitosti? Sice brzy ráno otevřou a zavírají o půlnoci, ale celou dobu v těch svejch špinavejch, zahmyzenejch a smrdutejch krámech sedí na zadcích. Zboží jen pár předraženýejch a prošlejch potravin, překoupenejch ve výprodeji v Tescu, jinak jen cigára a chlast. Našinci tam už nekupují, jen málokdo má totiž zájem zapojit se do soutěže o to, kdo dřív dostane žloutenku. Takže nakupujou hlavně mladý turisti. Co asi, snadno uhádnout. Takže auťáky zvíci půldruhýho mega před jejich krámy nepřekvapujou. Pro tohle všechno, co je u každý asiatský komunity běžně k vidění, mě problémy tý asiatky v nejmenším nedojímaj. A jak může VYUČOVAT na škole, na kterou ji nepřijali, tak to nechápu. A můj osobní poznatek z několikaletýho soužití s asiatskou komunitou (v domě kde bydlíme, už jich peleší 70 - arogance, bezohlednost, tupost, neskutečná špína a bordel a nekonečnej nevyvětratelnej puch.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.