Schwarzenberg se nezdá: Pochvaluje si výprask rákoskou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Schwarzenberg se nezdá: Pochvaluje si výprask rákoskou!

Má to rád kníže s rákoskou i v soukromém životě, nebo jen ve školství?
Má to rád kníže s rákoskou i v soukromém životě, nebo jen ve školství? (Infografika Aha! – Květoslav Popelka)

Plesk, plesk! Není nad pár ran, nejlépe na holou…Podle šéfa TOP 09 Karla Schwarzenberga (77) by se měla do škol vrátit rákoska. Je to prý účinnější než návrh ministra školství Marcela Chládka (ČSSD), který chce rostoucí agresivitu žáků řešit tím, že se učitelé stanou veřejnými činiteli.

Podle Chládka jsou žáci i rodiče čím dál agresivnější. Proto by prý učitelé měli mít podobně jako policisté zvýšenou právní ochranu. Pohlíželo by se na ně jako na veřejné činitele. Kníže má ale jiné řešení. „Obnovit ve školách rákosku,“ navrhuje. Někomu se to snad může zdát jako z dob Marie Terezie, podle šéfa TOP 09 by to ale bylo velmi účinné. Hovoří z vlastní zkušenosti.

Výprask mi pomohl

„Já jsem rákoskou dostával,“ přiznal Aha!. Není divu! Nedostudovaný právník a lesník se nijak netají tím, že sám zrovna vzorným studentem nebyl. A jestli tvrdá rákosková metoda v jeho případě pomohla? „Ano, velice mi to pomohlo,“ řekl se smíchem Schwarzenberg. Možná se mu po „jelítkách“ na kůži zasteskne a nechává se „vychovávat“ i teď svojí mladičkou přítelkyní-ramlicí Janou Vopěnkovou (25)…

Odborník: Rány ne!
„Nesmysl. Nemůžeme se vracet o desítky let zpátky,“ tvrdí dětský psycholog Václav Mertin. Podle něj nejsou vhodné ani další návrhy politiků, které se neustále opakují, jako například finanční postih pro rodiče nebo předvolání před komisi. „Žijeme v jiné době a nejlepším řešením je volit způsob nejpracnější,“ říká expert. V praxi to znamená větší spolupráci školy a rodiny. „Škola má vést děti hlavně ke znalostem, a rodina vychovávat,“ upřesňuje Mertin.



Přečtěte si
anezat
28. 3. 2014 • 08:18

andorea
28. 3. 2014 • 07:05

Občas by se ta rákoska hodila i ve sněmovně...

leeloo
28. 3. 2014 • 00:03

jak vidim, vsichni tady maji smysl pro humor

beladona
27. 3. 2014 • 16:24

Schwarzenberg zaspal dobu ( no vlastně, co se divím) jen bych mu vzkázala rákosku použije učitel jen jednou a to do doby, než mu ji vyrve ta zběř ve škole a napráská jemu. KOLIK NÁS měsíčně ty Schwarzenberga stojí?Dle mého u jeho " ramlice " už taky měli učitelé zákaz použití rákosek, jinak by to bylo " škoda rány, která padá vedle " , že ?

prroud
27. 3. 2014 • 16:22

.........opak je pravdou,on uz ma narok prave jenom na ten spanek,proto nechapu,ze se cpe kam uz davno nepatri!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.