Bohdalová & Žák: Jsme sourozenci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Bohdalová & Žák: Jsme sourozenci!

Jiřina Bohdalová se tulila ke svému filmovému bratrovi Zdeňku Žákovi.
Jiřina Bohdalová se tulila ke svému filmovému bratrovi Zdeňku Žákovi.  (Aha!: Dalibor Puchta)

PRAHA - Jiřina Bohdalová (75) konečně dostala roli přímo na tělo! V jednom díle nového šestidílného seriálu Příkopy, navazujícího na předchozí seriály Náměstíčko a Náves, ztvárnila obětavou sestru Růženu.

Jiřina Bohdalová (75) konečně dostala roli přímo na tělo! V jednom díle nového šestidílného seriálu Příkopy, navazujícího na předchozí seriály Náměstíčko a Náves, ztvárnila obětavou sestru Růženu. „Myslím, že jsem opravdu obětavý sourozenec. Ale jestli to tak cítí i moje sestra, to byste se museli zeptat přímo jí,“ prozradila nám Bohdalová. Ta se v díle nazvaném Růža pečlivě starala o neschopného bratra v podání Zdeňka Žáka.

Zdeněk Žák alias Jiří Jetel žije se svojí staropanenskou sestrou Růžou, na kterou si dělá vlastnické nároky a dokonce jí zakazuje scházet se i se šarmantním nápadníkem, kterého si střihl Milan Lasica. „Takového bratra bych asi opravdu nesnesla, ale chápu, že se někdo do takové situace může dostat. Já bych ho ale asi srovnala!“ smála se Bohdalová, která na natáčení »vyfasovala« blonďatou paruku. První díl Příkopů uvede Česká televize v pondělí 19. února. Další se budou vysílat vždy v pondělí od osmi hodin večer a objeví se v nich řada známých herců jako Josef Vinklář, Jana Hlaváčová, Luděk Munzar či Marian Labuda.

Na obrazovky se vrátí i paní Plecitá v podání Luby Skořepové (83). „Moji postavu jsem měla ze začátku moc ráda, ale pak se z ní postupně začala stávat omezená opičí matka, která už neměla na světě jiný zájem než svého syna,“ přiznala nestárnoucí herečka, která na promítání dílu Růža v kině Mat dorazila jako francouzská lady v červeném baretu a červené šále. Jediné, co jí prý chybí ke štěstí, je ještě jeden mozek na učení nových textů.

Autor seriálu Jan Míka se v těchto šesti dílech zabývá problematikou »příkopů« mezi lidmi, zvláště pak mezi rodiči a dětmi. „Těch šestadvacet dílů, ve kterých jsme se setkávali s hrdiny Náměstíčka a Návsi a teď i Příkopů, je už opravdu konečný stav. Prostě zazvonil zvonec!“ prohlásil Míka.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.