Dan se konečně našel: Z Landy je fakt šašek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Dan se konečně našel: Z Landy je fakt šašek!

Daniel Landa
Daniel Landa (Pavel Hofman )

Žito 44 je vymlácené, ať žije Žito 45! Tak by se dala shrnout nejnovější extravagantní proměna zpěváka Daniela Landy (44). Když před rokem na vyhlašování ankety Český slavík představil s kohoutem v podpaždí svoji novou identitu, většině diváků klesla čelist. Landa se v »šaškárně pro snoby,« jak udílení cen říká, tehdy změnil v středověkého šaška Žita.

Konec používání svého jména Daniel Landa při galavečeru zdůvodnil tím, že „má všeho dost.“ I politiky. Přidal několik vulgarismů a zvolání do kamer „Jste zmetci, jste zloději...“ A proč nyní oznamuje další změnu? Postupuje prý ve svém životním poslání. „Teď už nebudu Žito 44, ale Žito 45. Číslovku dám pryč, a tak zůstanu prostě jen Žito,“ říká zpěvák, který si nyní libuje v kejklích a iluzích.


Sraz s patronem
Přezdívku mění i kvůli novému filmu, ve kterém chce zdokumentovat plnění „7 kejklí kouzelníka Žita“, takzvaných sedmi nových divů světa, které si předsevzal uskutečnit. Ke každému z nich požádal o duchovní pomoc jednoho z patronů. Včera se na pražském Vyšehradě sešel s prvním z nich, pražským lídrem KDU-ČSL Danielem Hermanem, který je jeho soused a přítel.
Co dál?
Postupně, jak bude Žito plnit své úkoly, se setká i s dalšími patrony. A jak si bude říkat, až mu vytčené kejkle dojdou? „Už jsem nad tím přemýšlel. Možná budu Obilí,“ odvětil.

Kdo byl kouzelník Žito?
Podle pověstí byl kouzelník Žito dvorním šaškem krále Václava. Údajně jezdil v kočárku taženém trojspřežím černých kohoutů. Měl velký cit pro spravedlnost a pomocí svých kouzel bojoval proti bezpráví a křivdám. Například nafoukaným kouzelníkům z Bavorska v momentě, když vyhlíželi z okna, přičaroval parohy.

Video se připravuje ...



Autor:  Vladimír Barák

Přečtěte si
prroud
22. 10. 2013 • 14:08

Rikate "magor" a "drogy" ? Logicky je to volovina,jinak by nemohl bejt kde je a dokazat co dokazal ;-).........premejslejte,hodne stesti

mnpv
22. 10. 2013 • 11:37

A koho ten magor zajímá?

majojo
22. 10. 2013 • 11:16

Zmenil drogu. A toho kohouta, toho sežral?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.