Sovákova kudla do zad: Menšíka odepsal kvůli vlastnímu prospěchu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Sovákova kudla do zad: Menšíka odepsal kvůli vlastnímu prospěchu!

Jiří Sovák měl slabost pro alkohol stejně jako Menšík.
Jiří Sovák měl slabost pro alkohol stejně jako Menšík. (Profimedia.cz)

O přátelství zesnulých legend českého filmu Jiřího Sováka (†79) a Vladimíra Menšíka (†58) se dodnes tradují veselé historky. Není pochyb, že si oba kumpáni z mokré čtvrti užili vylomenin až nad hlavu. V jejich kamarádství se však našla velmi nepěkná trhlina, kterou měl na svědomí "chalupář" Sovák.

Nerozlučná dvojice

Dokud byl Menšík hvězdou první velikosti a všechno klapalo,  nebyl v ničem problém. Vzhledem ke vzájemné náklonnosti přizval herec Jiřího Sováka ke společnému účinkování v rámci představení "Křeslo pro film". Na to vzpomíná i Menšíkova důvěrnice Alena Horáková-Fonová: "Jiřího Sováka jsme přibrali do party na Láďovu žádost, vděčil mu za mnohé." Brzy však došlo k obratu, když se Menšík vlivem stresu a přepracování v roce 1983 zhroutil a byl umístěn do psychiatrické léčebny.

V nouzi poznáš nepřítele

Nikdo tenkrát netušil, jak bude "Křeslo pro film" bez Menšíka pokračovat a v tu dobu přišel Jiří Sovák  s nápadem, který některé z pamětníků řádně znechutil. "Tenkrát jsem se Jirky Sováka ptala, co budeme dělat," vypráví Horáková-Fonová v knize Utajené vzpomínky na Vladimíra Menšíka. Sovák měl zareagovat velmi sobecky: "Víš, ono to s Láďou nevypadá dobře. Myslím, že Ládínek skončil a peníze potřebujeme všichni. Náš pořad by se mohl jmenovat třeba dostaveníčko s Jiřím Sovákem."


Šťastný Menšíkův návrat

Nakonec se Menšík dal do pořádku a představení mohlo pokračovat v původní podobě. Menšíkova přítelkyně však Sovákovi zradu v nejtěžších okamžicích nezapomněla. V inkriminované době se na Sováka dokonce rozčílila a vynadala mu, že chce indisponovanému příteli pořad ukrást, i když zdaleka ještě není mimo hru. Takové věci se holt stávají i v lepších rodinách. Peníze kazí charakter a tak to je!

Přečtěte si
pemek
14. 9. 2013 • 21:13

starejte se o Bartošku nebo Vymaštěné a nechte umělce být! Špíny!

j_cechy
13. 9. 2013 • 12:34

děsný kecy!!!!

dfghjk
13. 9. 2013 • 11:14

Jako obvykle jsem tu slátaninu ani nedočetl a už mám názor. Tebe by blesku měli zavřít do blázince, z tý tvý nenasytný touhy lidi neustále očerňovat, špinit a zesměšňovat už ti fakt hrabe.

baronessa
13. 9. 2013 • 09:57

A dejte už pokoj s vyhrabáváním špíny na mrtvé! Najděte si někoho, kdo se může bránit. Oba herce mám ráda a nepotřebuju informace, kdo z nich komu kdy co řekl nebo udělal. K čemu je to dobré?? Trapné, opravdu.

dandova
13. 9. 2013 • 08:32

Ta paní ať vydělává laskavě jinak. V poslední době se nám nějak rozjela.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.