Jean Paul Belmondo: Už nechci žít! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Jean Paul Belmondo: Už nechci žít!

Jean Paul Belmondo se svým nejvěrnějším přítelem...
Jean Paul Belmondo se svým nejvěrnějším přítelem...

PAŘÍŽ – Elegantní starý pán už bez hole neujde ani krok, přesto důstojně pózuje fotografům, kteří ho přepadli při pravidelné návštěvě jeho oblíbeného pařížského podniku Voltaire. Ani před blesky fotoaparátů se ale nedokáže zbavit své grimasy bolesti.


Život bolí a legendární francouzský herec Jean Paul Belmondo (73) o tom ví své…

Někdejší boxer býval nejmrštnějším hercem, postrachem všech režisérů, který se za žádnou cenu nechtěl nechat zastupovat dubléry a předváděl kaskadérské kousky, nad nimiž se tajil dech. Všichni ho milovali a dámy celého světa mu ležely u nohou. Ztvárnil desítky rolí drzých rošťáků oplývajících neodolatelným charismatem. Diváci z celého světa si ho pamatují z filmů: Muž z Acapulca, Muž z Ria, Veselé Velikonoce, Zvíře, Bezva finta...

Doteď je ve své zemi nejpopulárnějším hercem, přestože už šest let nenatočil vůbec žádný film. Za svůj život musel mnohokrát čelit kruté bolesti. Poprvé si s ním život ošklivě pohrál v roce 1994, tenkrát při požáru zemřela jeho nejstarší dcera Patricia. Před kamerou naposledy účinkoval ve filmu Amazone z roku 2000, to už trpěl nesnesitelnými bolestmi, a o rok předtím prodělal přímo na jevišti infarkt. Bojoval, chtěl se vrátit a znovu točit filmy. Osud byl ale ke stárnoucímu idolu nemilosrdný. V roce 2001 ho museli do nemocnice převézt vrtulníkem. Důvod? Mrtvice. Belmondo, který byl zvyklý být denně v pohybu, ležel nehybně na lůžku s ochrnutou částí obličeje, nemohl ani mluvit. Tehdy to definitivně vzdal.

Už pět let neposkytuje žádné rozhovory, komunikuje jen se svými nejbližšími: manželkou Natty (41) a dcerkou Stellou (4). Hercovým nejmilejším společníkem ale zůstává jeho pejsek, který ho doprovází na každém kroku. „Tohle umírání zaživa je strašné. Už se mi skoro ani nechce žít. Postarej se, prosím, o naši dcerku,“ svěřil se nedávno manželce…


Autor: (šum)
Foto: Profimedia.cz

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.