Boj o Saudka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Boj o Saudka

Jiří Langmajer překonal stud a pokřtil knihu s Janem Saudkem s jeho těhotnou přítelkyní Pavlou Hodkovou, kterou zdobil nepřehlédnutelný výstřih.
Jiří Langmajer překonal stud a pokřtil knihu s Janem Saudkem s jeho těhotnou přítelkyní Pavlou Hodkovou, kterou zdobil nepřehlédnutelný výstřih. (Aha! – Dalibor Puchta)

PRAHA Dvě ženy a pouze jeden muž! Tak by se dala nazvat situace, která nastala při otevření nové galerie fotografa Jana Saudka (71) v pražské Celetné ulici. Na té se totiž sešly dvě ženy Saudkova života bývalá partnerka Sára Saudková (40) a umělcova současná přítelkyně Pavla Hodková (26), jež by měla za pár dnů Saudkovi porodit potomka.

Sáře se s Janem Saudkem nikdy otěhotnět nepodařilo, a proto ji pohled na těhotnou Hodkovou nedělal dobře. Obě se vzájemnou antipatii snažily skrýt za úsměvy, které rozdávaly na všechny strany. Ovšem každá z jiného místa.

Sára Saudková podávala ochotně informace k nové knize Janových fotografií Pouta lásky, kterou sama uspořádala a společně s hercem Jiřím Langmajerem i pokřtila. Ten byl ze své nové funkce viditelně nervózní, dokonce poprosil fotografy, aby odešli do ústraní a uvolnili tak místo hostům galerie, ke kterým by mohl pronést svoji řeč.„Nevím, čím jsem si to zasloužil, že jsem byl právě já, zaprodanec showbyznysu, vybrán jako kmotr někomu tak výjimečnému jako je Jan Saudek!“ skládal hold umělcovi Langmajer, který dokonce i zazpíval.

Tuto slávu si nenechal ujít ani Saudkův nejstarší syn Samuel, jenž má se Sárou tři děti. Nadšený Jan Saudek si vychutnával svůj triumf a ochotně rozdával v nedýchatelném prostředí úsměvy i rozhovory. „Na mé nejmilejší fotografii je zachycena holčička, jež má zmrzačenou polovinu těla. Tím snímkem jsem chtěl ukázat, že i přes tak velký handicap se dokáže radovat ze života a být veselá!“ prozradil deníku Aha! Saudek. To jeho exmilenka Sára se nemůže vynadívat na fotografii pojmenovanou Československo 1968. „Je na ní zobrazen muž s vlajkou a cítím z ní lásku k vlasti, která je v současnosti často opomíjená,“ zafilozovala Sára.

19.1.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.