Vyhrála Farna podfukem? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vyhrála Farna podfukem?

Ewa Farna se stala Objevem roku v Českém slavíkovi, což se některým interpretům nelíbí, a poukazují na nefér jednání pořadatelů.
Ewa Farna se stala Objevem roku v Českém slavíkovi, což se některým interpretům nelíbí, a poukazují na nefér jednání pořadatelů. (Aha! – Alexander Malachovský)

PRAHA – To je tedy mazec! Prestižní anketa popularity Český slavík se otřásá v základech! „Pořadatelé si dělají, co chtějí a sami si upravují regule soutěže, podle toho, jak se jim to hodí,“ ozývají se někteří interpreti. V prosinci tak byli ze Slavíka vyhozeni skupina Walda Gang, duo Eva a Vašek a písničkář Záviš.

Cenu Objev roku nakonec získala Eva Farna (13) a pořadatelé, agentura Musica Bohemica, dokonce zrušili obvyklé hlasování během přímého přenosu a vyhlásili, že Farna je jediným kandidátem na tuto cenu!

Přitom mladičká zpěvačka Ewa Farna měla v té době na svém kontě pouze jedinou písničku a klip Měls mě vůbec rád?. Stála za ní ovšem obří vydavatelská firma Universal a velmi zdatní a bohatí manažeři Lešek Wronka a Petr Šiška, kteří vlastní agenturu Petarda Production. Ta dokonce vyhlašuje české hudební ceny Anděl, jak informoval deník Aha! již včera.

Přitom skupina Walda Gang působí na naší hudební scéně již několik let a v prodeji má i celé album. To samé platí i o písničkáři Závišovi, který sám sebe nazývá knížetem českého pornofolku a je oblíbeným interpretem i samotného nestárnoucího Slavíka Karla Gotta. A duo Eva a Vašek? Ti patří díky teleshoppingu, ve kterém excelovali po celý rok, mezi nejpopulárnější duo u nás. Vyšlo jim asi třicet alb a jejich prodej doslova láme rekordy! „Jenže Walda Gang, Záviš i Eva a Vašek nejsou ty správné celebrity. Všichni se na ně dívají spatra a Musica Bohemica chce, aby byl Slavík prestižní záležitostí, a kdyby cenu vyhrál některý z těchto obskurních interpretů, tak by to nepřežili. A nepřežila by to ani televize Nova, protože by pak měl dotyčný nárok na Slavíku zazpívat, a proto se pak upravují pravidla tak, aby ceny získali ti »správní«, což se mnohým nelíbí, protože potom ta soutěž nemá vůbec smysl. Když Evu a Vaška viděly denně v teleshoppingu statisíce lidí, a to po celý rok, a prodali i statisíce desek, tak mi připadá normální, že tihle lidé, kteří si kupují jejich desky, jim pošlou hlas i do Slavíka a tak proč by ho nemohli třeba i vyhrát?“ ptá se hudební publicista, který si ovšem nepřeje zveřejnit své jméno.

„Nikdy jsme žádná pravidla neporušili a jednáním pořadatelů se cítíme hrubě poškozeni,“ píše skupina Walda Gang ve svém prohlášení, kde zároveň oznamuje, že na pořadatele soutěže podá už tento čtvrtek žalobu. Pokud by jejich stížnost soud uznal, což je podle prvních právních analýz pravděpodobné, byly by tím zpochybněny všechny výsledky Českého slavíka 2006. Teoreticky by tak mohlo dojít k tomu, že na základě rozhodnutí soudu, by své ocenění musela vrátit nejen Ewa Farna jako Objev roku, ale i vítězové dalších kategorií Karel Gott, Aneta Langerová a skupina Divokej Bill.

„Jsme přesvědčeni, že jsme pravidla neporušili. Samozřejmě skupina Walda Gang má právo žalobu podat. Až tak učiní, tak to začneme řešit. V současné době v této věci žádné kroky nepodnikáme,“ řekl nám pořadatel Českého slavíka Jaroslav Těšínský z agentury Musica Bohemica.

10.1.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.