Viktor Preiss v nemocnici - Nervový kolaps! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Viktor Preiss v nemocnici - Nervový kolaps!

Viktor Preiss
Viktor Preiss

PRAHA – Viktor Preiss (59) leží v nemocnici! Proč? Podle svých slov trpí psychickými potížemi, které odmítl blíže specifikovat. Podle informací deníku Aha! se herec nervově zhroutil. Zradily ho však i fyzické síly. Pouhé čtyři dny před premiérou hry Dumb Show v Divadle Ungelt, musel představení odříct.

To ho bude stát 400 tisíc korun na nákladech, které divadlu zaplatí. Co se známému herci stalo, že dokonce hodlá zaplatit takovou částku?

„Přestože podmínky a pracovní atmosféra při tvorbě inscenace byly ideální, náročnost úkolu byla taková, že mě nečekaně zradily psychické a fyzické síly. Bohužel, to se někdy stává,“ vysvětluje Preiss své zhroucení, které ho přivedlo až do nemocnice.

Podle jeho blízkých se na hercově stavu promítla nejen fyzická vyčerpanost, ale především problémy v soukromí. „Nezlobte se, ale tohle nebudu rozebírat, je to velmi citlivé,“ odmítl blíže specifikovat Preissovy potíže jeho blízký kolega.

V zákulisí se spekuluje o několika variantách, ale nikdo je nechce potvrdit. Jde o problémy v dlouholetém manželství s Janou Preissovou? Nebo se něco děje s jeho dětmi? Třeba s bývalým moderátorem pořadu Chcete být milionářem, Martinem Preissem, který měl ve hře rovněž hrát? Ten proslul svými milostnými avantýrami a v době, kdy média jeho vztahy přetřásala, se šuškalo o tom, že zálibu v krásných ženách zdědil právě po svém otci. Zda je za Preissovými problémy nějaká žena, však nešlo včera ověřit.

Další spekulace z okolí hercovy rodiny tvrdí, že důvodem psychických potíží je zdravotní stav. Ani to však nešlo včera hodnověrně ověřit.

„Jsem z toho strašně smutný,“ přiznal deníku Aha! ředitel Divadla Ungelt Milan Hein. „Do hlav a duší lidí nevidíte. Viktor podle svých slov neodstoupil kvůli uměleckým pochybnostem, ale kvůli svému osobnímu rozpoložení,“ říká Hein, který se s Preissem dohodl na uhrazení vzniklých nákladů. „Nejde o malou částku, zhruba o čtyři sta tisíc korun, ale jako soukromé divadlo nemáme jinou možnost, jak ztrátu kompenzovat,“ dodává Hein. „Bylo to jedno z nejúžasnějších zkoušení, jaké jsem kdy zažila. Pracovali jsme dva měsíce v kuse, čtyři hodiny denně,“ popisuje náročné přípravy, které se zřejmě podepsaly na Preissově stavu, i jeho herecká partnerka Lucie Vondráčková.

9.1.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.