Pohřeb Bohumila Švarce (†87): Smuteční řeč si namluvil sám! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Pohřeb Bohumila Švarce (†87): Smuteční řeč si namluvil sám!

Poslední rozloučení s Bohumilem Švarcem
Poslední rozloučení s Bohumilem Švarcem (koláž Ahaonline.cz)

Rodina na pohřbu splnila poslední přání zesnulého herce Bohumila Švarce. „Našli jsme na jeho stole připravenou báseň Jana Nerudy. Tak jsme ji vyhledali v jeho přednesu v rozhlase a nechali ji pustit při obřadu,“ vysvětlila deníku Aha! vdova Saša Švarcová.

Syn zesnulého Bohumil Švarc (30) prozradil, že jeho tatínek až do 85 let téměř nestonal a nevěděl, co je to pobyt v nemocnici. „Díky tatínkovi jsem prožil dětství mezi herci a už jsem u této profese zůstal,“ řekl Bohumil. Je nejen herec, ale taky dabér. I jeho maminka Saša pracuje v dabingu, kde připravuje dialogy.

Na pohřeb přišly do krematoria v Praze-Strašnicích desítky přátel a kolegů zesnulého Švarce, mezi nimi Pavel Trávníček (62), Martina Hudečková (48), Petr Oliva (70) s manželkou Dagmar Čárovou, Stanislav Fišer (81) nebo Jiří Klem (69). Všichni na Boba, jak mu říkali, vzpomínali s láskou. „Byl to velice laskavý a příjemný člověk. Vzdělaný a kultivovaný,“ řekla herečka Miriam Kantorková.




Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.