Miss Pospíšilová je Panna Marie | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Miss Pospíšilová je Panna Marie

Vicemiss České republiky 2006 a herečka Kateřina Pospíšilová jako Panna Marie a Pavel Karbusický coby Josef v letošním představení Živý Betlém.
Vicemiss České republiky 2006 a herečka Kateřina Pospíšilová jako Panna Marie a Pavel Karbusický coby Josef v letošním představení Živý Betlém.

PRAHA – Vicemiss České republiky 2006 a herečka Kateřina Pospíšilová (23) se již pozítří promění v Pannu Marii! Primářova dcera Naďa Mázlová z »nováckého« seriálu Ordinace v růžové zahradě si totiž zahraje.


PRAHA – Vicemiss České republiky 2006 a herečka Kateřina Pospíšilová (23) se již pozítří promění v Pannu Marii! Primářova dcera Naďa Mázlová z »nováckého« seriálu Ordinace v růžové zahradě si totiž zahraje v dobročinném představení Živý Betlém, které pořádá Divadlo Apropo ve spolupráci se Správou Pražského Hradu přímo v areálu Pražského Hradu.

Živý Betlém Divadla Apropo má už čtyřletou tradici a patří neodmyslitelně k vánočnímu dění v pražských ulicích. Živý Betlém je hra sestavená z lidových her vánočních a známých i méně známých koled. Postavy se k jeslím scházejí ze tří stran za zpěvu koled a na místě pak zahrají asi dvacetiminutovou hru. „Hrajeme 25. a 26. prosince vždy ve 14:30 a v 16 hodin. První varianta je za denního světla, večerní pak s tajemnou atmosférou planoucích ohňů. Další reprízy chystáme na 6. ledna ve stejných časech,“ prozradila deníku Aha! krásná Kateřina.

Představení Živý Betlém je tradičně spojeno se sbírkou na konto Pomozte dětem, která probíhá formou tradiční koledy, jež je součástí vánoční hry. Během tří let hraní se podařilo vybrat na konto Pomozte dětem čtrnáct tisíc korun. Letošní Živý Betlém se odehraje přímo v areálu Pražského Hradu. „Na třetím nádvoří ve Zlaté bráně, tedy bočním vchodu katedrály svatého Víta. Ze Zlaté brány tak vznikne Betlémská jeskyně a narození Ježíška se navíc dostane do kontextu Posledního soudu, který zobrazuje mozaika nad branou,“ dodala Kateřina Pospíšilová.


Autor: Miroslav Graclík
Foto: Oldřich Malina

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.