Karel Gott - POPRVÉ ODTAJNĚNO - Známe jeho přesný důchod | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Karel Gott - POPRVÉ ODTAJNĚNO - Známe jeho přesný důchod

Karel Gott
Karel Gott (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – Tak to je něco! Deníku Aha! se podařilo vypátrat, jak vysokou penzi má nestárnoucí Slavík Karel Gott (67)! A nejen to. Dokonce víme, co Gott se svým důchodem dělá. Jak vysokou penzi tedy bere jeden z nejbohatších důchodců v republice?

Mnohonásobný Slavík Karel Gott si za život vydělal stovky milionů korun. Do konce života by tak nemusel nic dělat. Jenže podle zákona má právo na důchod, který mu stát musí pravidelně vyplácet. Kolik to je?

Kdysi se objevily spekulace, že Gottův důchod činí 100 000 korun měsíčně. „To je naprostý nesmysl,“ tvrdí Gott. „Když ve svých 65 letech získal nárok na penzi, byla její výše přes 16 500 korun měsíčně,“ prozradil nám zdroj z okolí slavného zpěváka.

Jenže od té doby prošla výše Gottovy penze několikerým zvýšením. V současné době tak Gott měsíčně pobírá 19 965 korun. Jenže tyhle peníze si vůbec neužije. „Rovnou je posílá na charitu,“ tvrdí Mistrův známý. Samotný Gott se na téma svého důchodu nechtěl vůbec bavit.

Jak je na tom legendární umělec v porovnání s běžnými občany? „Průměrný důchod je v současné době 8190 korun,“ prozradil deníku Aha! úředník z ministerstva financí. Zpěvákova penze je tak více než dvojnásobek průměru, jenže v porovnání s nejvyšším důchodem v republice působí téměř nuzně. „Nejvyšší důchod v republice je něco kolem 54 tisíc korun měsíčně,“ dodává ministerský úředník. Spekuluje se, že jde o bývalého ministra obchodu a průmyslu Miroslava Grégra. Důchodců, kteří mají penzi vyšší než 30 000 korun měsíčně, je v celém Česku pouze osm.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.