Legendární kapela Olympic jede dál: K padesátinám si nadělili novou píseň! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Legendární kapela Olympic jede dál: K padesátinám si nadělili novou píseň!

Kapela Olympic frčí už 50 let
Kapela Olympic frčí už 50 let (Foto Aha! – Karel Kopáč, Marek Pátek)

Skupinu Olympic není nutno představovat, ve složení Petr Janda (70), Jiří Valenta (53), Milan Broum (61) a Milan Peroutka (48) fungují už odnepaměti. Samotná kapela je ale mezi námi již padesát let a stále frčí. Kapela se rozhodla naservírovat nejen sobě, ale hlavně svým fanouškům pořádnou dávku emocí.

V těchto dnech právě natáčejí 3D klip k nové písni My už jiný nebudem a celá akce se nese ve velmi nostalgickém duchu. „Je to strašný, jsem z toho hotovej. Píšu totiž i tu knihu o Olympicu, takže mě to vrací pořád zpět a vlastně ty vzpomínky brzdí práci, takže už chci, aby ta padesátka byla úspěšně za námi,“ svěřil se frontman kapely Petr Janda (70).

Celý klip vznikal v pražském holobytě pod vedením režiséra Marka Dobeše, který přiznal, že spolupráce s Olympicem je pro něho čest, protože na jejich hudbě vyrůstal. „Propůjčil jsem i svůj byt a točíme to ve 3D, protože tím chci říct, že skupina Olympic jde s dobou, je nadčasová,“ rozpovídal se vášnivě režisér. „V tomto obýváku se vracíme do roku 1963, kdy Olympic začal. Každá deska bude v klipu připomenuta menším detailem, abychom smekli před každou nahrávkou,“ svěřil se Dobeš.



Diváci se na klip mohou těšit na podzim, kdy celá kapela vyrazí na turné. To právě započnou novou písní. V klipu, kde se promítne celých padesát let kapely, si střihnul malou roli i Jiří Korn (63), který jeden čas s kapelou aktivně vystupoval. „Je to úžasný, doufám, že kluci budou hrát pořád dál. Rozhodně mají co oslavovat,“ řekl nadšeně Korn.

A proč zvolili název písně My už jiný nebudem? „No to je jasný, starýho psa novým kouskům nenaučíš,“ překřikovali se jeden přes druhého jako malé děti. „Hřebínek už je sice obroušen,
už tolik nevyvádíme, ale předělat se nenecháme. Dokud nespadneme z pódia, budeme hrát dál!“ smějí se shodně.

„Já jsem si pro tuto příležitost nechal vyrobit i novou, jubilejní kytaru,“ ukazoval pyšně Petr Janda, který i s ostatními kamarády rozdával úsměvy na všechny strany.



Autor:  Kristýna Léblová

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.