Jak uvařit levně vítězné menu Markéty Hrubešové z VIP Prostřeno? Víme to! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Jak uvařit levně vítězné menu Markéty Hrubešové z VIP Prostřeno? Víme to!

Lidové recepty připravil Ondřej Slanina.
Lidové recepty připravil Ondřej Slanina. (ČT)

Herečka Markéta Hrubešová (40) si zájezd vyvařený ve VIP Prostřeno! zaslouží! Menu, které pro hosty připravila, se totiž stalo legendou. Proto jsme pro čtenáře Aha! s pomocí »kluka v akci« Ondřeje Slaniny připravili levnější varianty Markétiných receptů.

Tatarák z ryby

200 g uzeného lososa (1325 Kč za kg) NAHRADÍME makrelou (94,90 Kč za kg)

šťáva z půlky citronu

šalotku (119,60 Kč za kg) VYMĚNÍME za červenou cibuli (30 Kč za kg)

půl lžičky hořčičných semínek

bylinky (pažitka, hladká petržel, kopr)

2 křepelčí vejce

žitný chléb

sůl a pepř

POSTUP:Lososa (makrelu) nakrájejte na proužky a ty pak ještě na kostičky. Ve větší misce smíchejte rybí maso, hořčičná semínka, olej a citronovou šťávu. Pracujte opatrně, abyste jemné maso neporušili. Přidejte nadrobno nakrájené bylinky a znovu promíchejte. Přetáhněte fólií a dejte do lednice odležet. Pak pomocí tvořítka udělejte bábovičky. Ozdobte polovinou natvrdo uvařeného vajíčka a pažitkou. Podávejte s nasucho opečeným kouskem chleba.

Špíz na cizrnovém pyré

16 předvařených krevet (409,50 Kč za kg) NAHRADÍME sépií (28 Kč za 4 ks)

plechovka cizrny

2 stroužky česneku

3 lžíce olivového oleje

citronová šťáva z poloviny citronu

kousek zázvoru

špetka chilli 

výhonky mladého hrášku

4 kapary plody

sůl a pepř

POSTUP: 1. Připravte marinádu. Do misky dejte trochu oleje, přidejte nastrouhaný zázvor, rozdrcený česnek, chilli a citronovou šťávu. Přidejte krevety (sépie) a vše dobře promíchejte. Přetáhněte fólií a dejte do lednice. 2. Pak si připravte pyré. Do větší mísy vsypte scezenou a propláchnutou cizrnu (několik zrnek si nechte na ozdobu), přidejte trochu vody nebo vývaru, česnek, asi dvě lžíce oleje, lžíci citronové šťávy a trochu soli. Vymixujte dohladka. 3. Krevety (sépie) napíchejte na kovové nebo dřevěné špízy, rozehřejte trochu oleje a zprudka je orestujte z obou stran. Podávejte je s výhonky mladého hrášku a kapary.

Steaky

800 g argentinské svíčkové (899 Kč za kg) NAHRADÍME mladým zadním hovězím nebo roštěncem (200 Kč za kg) 

sůl, pepř

Na bramborový gratin:

6 větších brambor

100 ml smetany

100 ml mléka

kousek másla

hrst estragonových lístků

muškátový ořech

česnek

sůl, pepř

Na glazované šalotky:

12 šalotek (119,60 Kč za kg) VYMĚNÍME za červenou cibuli (30 Kč za kg)

olivový olej

2 lžíce třtinového cukru

4 lžíce octa balzamico (864 Kč za l) VYMĚNÍME za obyčejný ocet (8,90 Kč za l)

sklenička červeného suchého vína

snítky tymiánu

kousek másla

sůl a pepř

POSTUP: 1. Brambory nakrájejte na plátky. Vymažte formu máslem a česnekem, brambory klaďte tak, aby se částečně překrývaly. Osolte, opepřete a posypte lístky estragonu. Pokračujte další vrstvou brambor, »strouhněte« špetku muškátového oříšku. Opakujte, dokud nespotřebujete brambory. Smíchejte mléko se smetanou a brambory zalijte. Pečte (180 stupňů C) asi 40 minut. 2. Opečte šalotky (cibule). Přisypte cukr a rozmíchejte. Když se roztaví, zastříkněte octem a zalijte vínem. Přidejte tymián a osolte. Vařte asi 30 minut. Na závěr přidejte máslo. 3. Z masa ukrojte čtyři steaky vysoké 4 až 5 centimetrů. Lehce je poplácejte dlaní a potřete olejem. Ozdobte větvičkou rozmarýnu, tymiánu a neoloupaným stroužkem česneku. Rozpalte pánev a maso opékejte podle toho, jak ho máte rádi (cca 6 minut z každé strany na medium). Osolte, opepřete a servírujte.



Přečtěte si
honzina
8. 8. 2012 • 08:25

tak tobě ani Hrubešce bych po kotníky sahat ani za nic nechtěla, páč jste jedna k.r.á.v.a větší než druhá a takovým JÁ nikam sahat nepotřebuju ani nechci, vy jste mi pouze k

hillaarkaa
5. 8. 2012 • 09:27

Úroveň -neúroveň,jen ty jí a mě nesaháš ani po kotníky.Smradem a mentalitou,blb.ko Tak se zas ve svém Horní-Dolní nezapomeň vyb.lít

honzina
4. 8. 2012 • 12:55

a ty jsi jí teď vylezla z p.r.d.el.e, co??? tak tady nesmrď a jdi se umejt nebo ještě líp, zalez jí tam zpátky a neotravuj náno jestli Hrubeška má úroveň tak já jsem čínskej bůh srandy

hillaarkaa
4. 8. 2012 • 11:05

jenom tebe zas do party nepřibraly,co-smradlavko Kdyby sis myla fuful neměla bys z toho takové trauma

lillyli
4. 8. 2012 • 09:05

že ty dvě účastnice soutěže se znají...obě natočili soft porno Vášnivé známosti a k nim ještě patří Sabina Laurinová. http://www.csfd.cz/film/182316-vasnive-znamosti/

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.