Martin Kraus z Cest domů: Lidi nevěřili, jaká dokážu být svině! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Martin Kraus z Cest domů: Lidi nevěřili, jaká dokážu být svině!

Martin Kraus
Martin Kraus (TV Prima)

V seriálu Cesty domů hraje Martin Kraus grázla Dana, jehož chování je mu hodně vzdálené. Kvůli této roli se musel projevit jako násilník, což pro něj byl těžký herecký úkol.

Veskrze negativní postava dana je ale díky jeho tváři sympatickým mladíkem. Jeho chování totiž určuje nenaplněná láska k matce. Pokud ovšem někdo ublíží jeho blízkým, okamžitě se mstí.

„Hrát takového grázlíka je pro mě úžasná herecká zkušenost. A ještě pod vedením takových režisérů, jako jsou Jiří Adamec a Jaromír Polišenský. Hlavně první natáčecí dny jsem byl hodně vyjukaný a měl velkou trému. Ale o postavě Dana jsme si povídali a já mu postupně začal rozumět,“ řekl Martin o své seriálové roli, kvůli níž se před kamerou dopustil několika trestných činů.

Na Danovi ho nejvíce děsí jeho chladnokrevnost: „Smrt bere jako něco samozřejmého. Přemýšlí jinak než běžní lidé a míru strachu i svědomí má jinak položenou. Byl by schopný zabít kvůli tomu, že se na mámu nebo babičku někdo křivě podívá. Je zajímavé, jak se dokáže přetvařovat a omotat si člověka kolem prstu, jak mu jde okolí na ruku."

S Danem se Martin neztotožňuje, i když na obrazovce působí velmi přesvědčivě. „Jeden můj známý, který mě zná opravdu dobře, mi řekl, že netušil, jaká dokážu být svině. To mi zalichotilo,“ pochlubil se Kraus.





Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.