Císařův pekař - Pekařův císař: Natáčení přerušilo zranění Wericha! Odnesl to režisér! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Císařův pekař - Pekařův císař: Natáčení přerušilo zranění Wericha! Odnesl to režisér!

Jan Werich ve filmu Císařův pekař - Pekařův císař
Jan Werich ve filmu Císařův pekař - Pekařův císař (TV Nova)

Jan Werich měl na natáčení dvojfilmu Císařův pekař-Pekařův císař nepříjemnou vzpomínku. V jedné scéně se tak vážně zranil, že to odnesl i režisér Jiří Krejčík.

K nešťastné nehodě došlo při scéně, kdy Matěj vylézá z hradního kanálu do koupelny. Podle původního scénáře měl šlápnout na mýdlo a uklouznout, ale Werich chtěl tuto scénu pojmout dramatičtěji.

„Vymyslel si, že pekař Matěj šlápne bosou nohou do kameninové vázy a ta ho uvězní a on spadne do vany. Taková váza nebyla ovšem pro tento účel vyrobena, takže když Matěj šlápl do vázy dodané rekvizitáři, ta praskla a ostrá hrana zajela Werichovi do nohy. Tekla krev, Wericha se snažil ošetřit ateliérový hasič, natáčení se zastavilo a bylo jasné, že hned tak se nebude pokračovat,“ prozradil Krejčík.

Režisér se už k natáčení nevrátil a legendární film, jehož druhá část bude ve středu k vidění na Nově, dokončil Martin Frič.





Autor:  cam

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.