Bože, ochraňuj královnu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Bože, ochraňuj královnu!

Alžběta II.
Alžběta II. (: Isifa)

LONDÝN – Celá Británie včera strnula v němém šoku a začala se modlit. Ve čtvrtek totiž na veřejnost prosákla informace, že všemi milovaná královna Alžběta II. (80), která už svému lidu vládne 53 let, je vážně nemocná.

  • Alžběta II. je vážně nemocná!
  • Možná prý odstoupí z trůnu!
  • Stane se princ Charles králem?

Královský dvůr okamžitě zrušil všechny její schůzky. A dokonce se proslýchá, že se možná už brzy vzdá trůnu a přenechá žezlo svému synovi, princi Charlesovi (57)!

Už před čtrnácti dny musela Alžběta II. odřeknout během týdne dvě akce. Palác jako důvod uvedl bolesti zad, ale zcela očividně má královna i další potíže. Minulý týden se objevila na veřejnosti s okem podlitým krví – praskla jí žilka. Což je jeden z příznaků vysokého krevního tlaku. Pak pro změnu ulehla na několik dnů do postele. Její mluvčí Phil Dampier se to snažil omlouvat těžkým nachlazením: „Královna trávila dlouhý čas v chladu. Její státní návštěva pobaltských republik byla velmi hektická.“ Teď v úterý sice přijala v Buckinghamském paláci polského prezidenta Lecha Kaczynského, vypadala ale velmi unaveně a hodně se zadýchávala. A večer se jí prý velmi přitížilo.

Spekulace o tom, že nemocná Alžběta II. možná již brzy opustí trůn, nepřímo podpořil i princ Charles. Ten se totiž nyní svěřil, že by měl rád dvě korunovace: jednu po tradičním anglikánském způsobu a druhou dle světových zvyklostí. Proč to říkal zrovna nyní? Opravdu jen náhoda?

V britské hymně se zpívá „Bože, ochraňuj královnu!“ A po včerejšku tahle slova platí víc než kdykoliv předtím...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.