Tajemství krásy Alice Bendové: Ústřice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tajemství krásy Alice Bendové: Ústřice!

Alice Bendová a její oblíbené jídlo
Alice Bendová a její oblíbené jídlo (Lichfield restaurant)

Přestože je Alice Bendová matkou dvou dětí a od čtyřicítky ji dělí pouhé dva roky, vypadá stále skvěle. Jak to dělá? Alice nám své tajemství prozradila. Prý spočívá v pojídání ústřic. Dáte si také?

Alici jsme totiž zastihli právě ve chvíli, kdy asistovala šéfkuchaři luxusní restaurace Lichfield Café Restaurant & Bar  Miroslavu Gruszovi v otevírání ústřic. A svého úkolu se zhostila téměř jako profesionál. „Mám na otevírání už grif. Nepotřebuji ani specielní rukavice. Stačí utěrka. Pořád mám deset prstů, zatím žádné zranění,“ pochlubila se populární herečka. Právě ústřice jsou prý to, co udržuje její neskutečný sexappeal. „Dá se možná říct, že pokud chcete být sexy, jezte ústřice,“ smála se Alice.

U degustačního menu ji dělali společnosti i Marián Vojtko, Monika Žídková, Gábina Partyšová nebo Kateřina Brožová. Ta má ale s ústřicemi úplně jinou zkušenost. „Dostala jsem alergickou reakci. Přišla za 24 hodin a takhle špatně mi teda dlouho nebylo. Bylo to opravdu příšerné. Špatně bylo všem, kteří se mnou ten večer na ústřicích byli. Od té doby jsem hodně opatrná a jím ústřice jen v restauracích, kde jsem si jistá, že jsou čerstvé," dodala Brožová, jíž dal šéfkuchař restaurace hotelu Augustine Grusz školení o tom, jak pozná čerstvou ústřici.

To Monika Žídková si víc než na ústřicích pochutnávala na vybraném telecím a skvělých omáčkách. Šéfkuchař Grusz ukázal přípravu tří základních omáček - pepřové, holandské a Bernaise, kterými se Lichfield Café Restaurant & Bar pyšní.

„Při sestavování menu se snažím používat tradiční babiččiny recepty, ale  trochu jinak, moderněji, s větší lehkostí, někdy s doplněním nových receptů, nebo modernějších postupů vaření,“ dodává šéfkuchař Grusz.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.