Tajemství krásy Alice Bendové: Ústřice!
Přestože je Alice Bendová matkou dvou dětí a od čtyřicítky ji dělí pouhé dva roky, vypadá stále skvěle. Jak to dělá? Alice nám své tajemství prozradila. Prý spočívá v pojídání ústřic. Dáte si také?
Alici jsme totiž zastihli právě ve chvíli, kdy asistovala šéfkuchaři luxusní restaurace Lichfield Café Restaurant & Bar Miroslavu Gruszovi v otevírání ústřic. A svého úkolu se zhostila téměř jako profesionál. „Mám na otevírání už grif. Nepotřebuji ani specielní rukavice. Stačí utěrka. Pořád mám deset prstů, zatím žádné zranění,“ pochlubila se populární herečka. Právě ústřice jsou prý to, co udržuje její neskutečný sexappeal. „Dá se možná říct, že pokud chcete být sexy, jezte ústřice,“ smála se Alice.
U degustačního menu ji dělali společnosti i Marián Vojtko, Monika Žídková, Gábina Partyšová nebo Kateřina Brožová. Ta má ale s ústřicemi úplně jinou zkušenost. „Dostala jsem alergickou reakci. Přišla za 24 hodin a takhle špatně mi teda dlouho nebylo. Bylo to opravdu příšerné. Špatně bylo všem, kteří se mnou ten večer na ústřicích byli. Od té doby jsem hodně opatrná a jím ústřice jen v restauracích, kde jsem si jistá, že jsou čerstvé," dodala Brožová, jíž dal šéfkuchař restaurace hotelu Augustine Grusz školení o tom, jak pozná čerstvou ústřici.
To Monika Žídková si víc než na ústřicích pochutnávala na vybraném telecím a skvělých omáčkách. Šéfkuchař Grusz ukázal přípravu tří základních omáček - pepřové, holandské a Bernaise, kterými se Lichfield Café Restaurant & Bar pyšní.
„Při sestavování menu se snažím používat tradiční babiččiny recepty, ale trochu jinak, moderněji, s větší lehkostí, někdy s doplněním nových receptů, nebo modernějších postupů vaření,“ dodává šéfkuchař Grusz.