Překvapení Českého slavíka: Gottovi je v patách Tomáš Klus! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Překvapení Českého slavíka: Gottovi je v patách Tomáš Klus!

Karel Gott má nového konkurenta - Tomáše Kluse!
Karel Gott má nového konkurenta - Tomáše Kluse! (Kundrát, Hykl)

První místa sice zůstala v anketě Český slavík Mattoni beze změny, ale přesto letošní ročník přinesl jedno překvapení. Karel Gott (72) dostal po letech nového konkurenta - Tomáše Kluse (25), který jej příště může připravit o prvenství.

ott letos slavíka přebíral po sedmatřicáté. V novodobé historii ankety jej o cenu připravil pouze jediný zpěvák, a to Daniel Hůlka, když byl v roce 1998 na vrcholu kariéry. Než uvolnil místo konkurenci, čtyřikrát obhájil stříbrnou pozici.

Čtyřikrát se těsně za Karla Gotta dostal i Petr Kolář a po dvou stříbrných trofejích si připsali také Petr Muk a Daniel Landa. Letos je vystřídal třinecký písničkář Tomáš Klus, jemuž loni patřilo až sedmé místo. Pokud jeho kariéra bude postupovat stejným tempem, Karel by se měl mít na pozoru.

Tomáš Klus v hlasování porazil i favorizovaného Michala Davida, který letos zvítězil v anketě Tý Tý. Kvůli podezření z neoprávněně získaných hlasů, které mu měl zajistit Jiří Pomeje, však na vítězství rezignoval a chtěl z ankety odstoupit. To ovšem pořadatelé neumožňují.

Michal David na ceremoniálu chyběl, i když skončil třetí. Cenu si nepřevzala ani Lucie Vondráčková, která dala přednost společnosti Tomáše Plekance. I letos byla druhá za neporazitelnou Lucií Bílou, jejíž sbírka se rozrostla o čtrnáctou trofej.

V kategorii kapel pohnula žebříčkem sestava Nightwork. Polepšila si o jedno místo a skončila na druhé pozici, kde nahradila Chinaski. Na Kabáty ale ani Vojta Dyk se svou partičkou nestačil.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.