Překvapení na pohřbu Jiřího Wintera Neprakty: Dorazil utajený syn! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Překvapení na pohřbu Jiřího Wintera Neprakty: Dorazil utajený syn!

Nepraktův syn Martin (vpravo).
Nepraktův syn Martin (vpravo). ( Aha! – David Kundrát, Martin Hykl, pro Aha! – Pavel Machan)

Jen rodina a nejbližší přátelé se včera přišli na Olšanské hřbitovy rozloučit s kreslířem a karikaturistou Jiřím WintremNepraktou (†87), který minulý víkend podlehl těžké nemoci. A pro všechny nastalo obrovské překvapení!

Z USA se přiletěl s tátou rozloučit syn Martin (25), o kterém Neprakta nikdy nemluvil. Většina jeho přátel si proto myslela, že děti nemá! S Martinem se tak musí počítat jako s jedním z dědiců.

Neprakta byl celkem čtyřikrát ženatý. S poslední, o čtyřicet let mladší manželkou Danielou Pavlatovou (47) děti neměl. Syna Martina zplodil s bývalou ženou, která byla na smutečním obřadu také.

„On měl syna? O tom jsem vůbec nevěděl, o žádných dětech nemluvil,“ řekl Aha! překvapeně kreslíř Petr Urban (51), který na pohřeb svého vzoru nedorazil. „Vnučka měla angínu a snacha s ní nemohla být doma, tak jsme ji s manželkou hlídali,“ omlouval se Urban, který bydlí ve Smržovce.

Alespoň nějaké informace o utajeném synovi Jiřího Wintra měl jen sochař Jan Bernat, který se chystá udělat dvojsochu Neprakty a spisovatele Miloslava Švandrlíka (†77). „Jeho syn dva roky studoval v USA. Naučil se tam výborně anglicky,“ řekl Aha! Bernat.

Poslední Nepraktova žena Pavlatová, která má z minulého manželství dceru Petru, tak nebude jedinou, které připadne dědictví v hodnotě cca 36 milionů.



Přečtěte si
taky1chytra
5. 11. 2011 • 13:44

Na parte je jasně napsáno Martin Pavlata, z toho je zřejmé, že je to syn z posledního manželství, který má příjmení po matce ...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.